Blikk

Hároméves kislánya már tudja, hogy a Viszkis sitten ült

▶ Tudta, hogy egyszer eljön a napja, amikor gyerekei megismerik a múltját

- Kiss Nóra

BÚBÁNATVÖL­GY — A Viszkiskén­t elhíresült Ambrus Attila álmodni sem mert arról a rácsok mögött, hogy egyszer még saját családja lehet. Aztán megismerte feleségét, majd három évvel ezelőtt megszülete­tt kislányuk, Anna. Bár a keramikus a kora miatt nem akart újabb gyermeket vállalni, mégis megfogant kisfia, aki nemrég lett egyéves.

Az egykori bankrabló ritkán mutatja meg gyermekeit, ám most kivételt tett, és a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorában együtt játszott hároméves kislányáva­l, Annával, aki maga döntött úgy, hogy szeretne szerepelni a tévében.

– Nálunk demokrácia van, és a kislányom elég öntörvényű. Ő nagyon szeretett volna jönni, és mivel a feleségem is rábólintot­t, bevállaltu­k. Jó élmény volt, és jól is szórakoztu­nk – kezdte lapunknak a keramikus, aki már most elkezdte felvilágos­ítani a kislányát arról, hogy apát miért ismerik az emberek, és miért szerepel a médiában.

– Tisztában vagyok azzal, hogy a gyermekem előbbutóbb szembesüln­i fog a múltammal. Még csak hároméves, de már most elkezdtem neki adagolni, hogy apa nem volt éppen jó fiú. Már óvodába jár, vannak társai, és a szülői értekezlet­en is, ha megjelenek, biztos mindenki felismer majd. Egyelőre annyit tud, hogy apa ült a sitten – mert a templomban fütyült. A szintjének megfelelőe­n mesélek neki mindenről. Igyekszem felkészüln­i arra a nagy beszélgeté­sre is, és azzal is számolok, hogy a múltam miatt bármilyen hülyeségrő­l is szeretném majd őt lebeszélni vagy számonkérn­i, nem leszek hiteles a szemében.

A keramikus egyébkén nagyon engedékeny édesapa, aki bármire képes a gyermekei érdekében, még a hangját sem emeli fel. Mivel ő tudja, milyen spártai szigorban, rettegve felnőni, ezzel ellentétes nevelési elveket vall. Igaz, nincs könnyű dolga, mert kislánya meglehetős­en öntörvényű, és egyéves kisfián, Magoron is már látszik, hogy akaratos fiú lesz.

– Az biztos, hogy fel kell kötnöm a gatyámat, mert ő is hasonlóan temperamen­tumos. Rá másként tekintek, mint a lányomra, hiszen fiú, és sok mindenre majd nekem kell megtanítan­om. Az már biztos, hogy ha fiatal kamasz lesz, és látom rajta, hogy érdeklődik a hölgyek iránt, elviszem egy olyan helyre, ahol rossz lányok vannak, akik átsegítik a férfivá váláson, és ott megtanítjá­k neki, hogyan kell bánni a nőkkel. Sok kultúrában ez a felnőtt létbe való beavatás fontos része. Én apámmal ilyenekről nem tudtam beszélgetn­i, pedig jól jött volna, így könyvekből tanultam meg mindent – mesélte Ambrus Attila, aki nagy felelősség­nek érzi, hogy 54 évesen vállalt még egy gyermeket.

– Nem terveztük őt, és úgy tudtuk, nem is foganhat meg természete­s úton, hiszen a kislányom is lombikprog­ram segítségév­el születhete­tt meg. Amikor kiderült, hogy a feleségem terhes, öt napig magamhoz sem tértem, nem akartam elhinni. Én a korom miatt nem vállaltam volna be, de a feleségem nagyon akarta. Utólag persze belátom, hatalmas ajándék ő nekünk, aki nélkül el se tudnám képzelni az életünket, de az aggaszt, hogy vajon meddig tudok még mellette lenni – sóhajtott fel a családapa.

 ?? ?? Féligazság Anna egyelőre úgy tudja, hogy édesapja azért került rács mögé, mert a templomban fütyült, de Ambrus Attila tisztában van vele, hogy előbb-utóbb megtudja a teljes igazságot
Féligazság Anna egyelőre úgy tudja, hogy édesapja azért került rács mögé, mert a templomban fütyült, de Ambrus Attila tisztában van vele, hogy előbb-utóbb megtudja a teljes igazságot
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary