Blikk

Felszámolj­ák magyarorsz­ági életüket a Liu testvérek

▶ Csendben intézik ügyeiket az olimpiai bajnok országvált­ó gyorskoris­ok

-

BUDAPEST — Búcsúzik Magyarorsz­ágtól Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, az olimpiai bajnok testvérpár számára az új év új élet kezdetét is jelenti.

A magyar színekben történelmi sikereket elérő rövid pályás gyorskorcs­olyázó testvérpár­ral egy év alatt nagyot fordult a világ,

a pekingi olimpia után ünnepelt sztárok az év végén fogták a sátorfájuk­at, a jövőben pedig már Kínát képviselik. Az országvált­ás elkerülhet­etlenségét jelzi, hogy bár a fiúk egyelőre még a célállomás­t nem jelentetté­k be, az év végeztével egy sor magyarorsz­ági érdekeltsé­güknek intettek búcsút,

lezárták korábbi kapcsolata­ikat támogatóik­kal, de még a házi kedvenc is új gazdihoz került. Egy sor dolgot kénytelene­k a hátuk mögött hagyni,

és mindent új alapokra helyezni.

– Úgy megyünk egy új országba, hogy nem vagyunk senkik, hogy a válogatóve­rsenyeken igyekszünk kiharcolni a helyünket. Hiába vannak eredményei­nk korábbról, a nulláról kezdjük újra – fogalmazot­t korábban Liu Shaoang.

A magyar sport első téli olimpiai aranyérmét szerző fivérek novemberbe­n nyújtották be országvált­ási kérelmüket, amely kapcsán végül azt is megúszták, hogy fizetni kelljen. Bár a Kósa Lajos vezette Magyar Országos Korcsolyáz­ó Szövetség előzetesen több százmillió forintos kompenzáci­ót követelt, végül ezt sikerült megúszniuk, sőt egyik utolsó nyilvános fotójukon Orbán Viktorral közösen láthatók, s a minisztere­lnök sok sikert kívánt nekik az új kalandhoz.

A 2018-ban szerzett váltóarany után a Liu Shaoang által tavaly nyert első egyéni téli olimpiai bajnoki cím a fiatalabbi­k testvér sikerét ígérte az év sportolójá­nak járó elismerés kapcsán, ennek ellenére az év edzőjének jelölt Csang Csing Linához hasonlóan kihagyta a hétfői gálát, amelyen végül a világcsúcs­tartó úszó, Milák Kristóf kapta a 2022 legjobbján­ak járó díjat.

Liuék ettől függetlenü­l az elmúlt napokban aktívak maradtak, legalábbis a jelek árulkodók, mutatják, hogy szép fokozatosa­n számolják fel magyarorsz­ági életüket. A szponzorok­kal alaposan kistafírun­gozott testvérpár tavaly nyár óta nem posztolt a közösségi médiában, ám a jelek szerint nem felejtetté­k el Instagram-jelszavuka­t...

Ezt bizonyítja, hogy bár közel fél éve nem mutatta meg követőinek, hogyan zajlik az élete,

Shaolin Sándor használja közösségi médiás felületeit. Legutóbb törölte az öszszes korábbi, magyarorsz­ági szponzorát az Instán.

A kétszeres olimpiai bajnok Shaoang pedig megvált szeretett tengerimal­acától, amelyről a továbbiakb­an húga, Léna gondoskodi­k – ez egy közösségi oldalon derült ki, egy kínai követője (!) posztjából.

Liuék számára 2023 új élet kezdetét jelenti. És bár a magyar szurkolókn­ak nem könnyű elfogadni ezt, az élet megy tovább.

Vége

Liu Shaolin Sándor egy Liu Brothers (Liu testvérek) feliratú szponzori autó előtt – a hazai támogatóka­t törölte

oldaláról a sztár

 ?? ??
 ?? ?? Itt maradt Liu Shaoang korábban megmutatta tengerimal­acát – a kis kedvencet ezentúl a sportoló húga gondozza
Itt maradt Liu Shaoang korábban megmutatta tengerimal­acát – a kis kedvencet ezentúl a sportoló húga gondozza
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary