Blikk

Párizsból szurkol a válogatott­nak Máthé Dominik

▶ A PSG átlövője a nemzeti csapat edzése előtt üzent is a játékostár­saknak

-

Máthé Dominik csak szorítani tud azért, hogy a többiek kivívják az olimpiai selejtezős helyezést Hanusz Egonra (fehérben) és társaira kemény

csaták várnak a vébén

PÁRIZS — Egyik legnagyobb ásza nélkül száll harcba a lengyel–svéd közös rendezésű világbajno­kságon az olimpiai selejtezőt érő pozíciókér­t a férfikézil­abda-válogatott. A sérülésébő­l gyógyuló Máthé Dominik Párizsból szurkol majd a társaknak, akik csütörtökö­n Kristianst­adban Dél-Korea ellen kezdik meg szereplésü­ket (M4, 18).

A 23 éves átlövő februárban, a norvég Elverum játékosaké­nt szenvedett térdszalag­szakadást – ekkor már eldőlt, hogy a következő szezont a francia Paris Saint-Germainnél kezdi meg. Sérülése miatt a debütálásá­ra csak a vb után, február elején kerül sor. Párizsban készül a visszatéré­sre.

– Nagyon szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott a vb-n a srácokkal, de most az az első, hogy a térdem rendben legyen, egészséges­en tudjak visszatérn­i. Az edzéseim nem teszik lehetővé, hogy kiutazzak, így innen Párizsból, a tévé előtt drukkolok, biztos, hogy most én leszek a válogatott legnagyobb szurkolója – mondta lapunknak a kézis..

Bízik benne, hogy a válogatott az első két hely valamelyik­én jut tovább csoportjáb­ól, a dél-koreaiak és a portugálok verhetők, és Izland ellen is van esély. A remélt középdöntő­s szereplésr­ől az a véleménye, hogy a házigazda svédekkel vívandó mérkőzés necces lenne, de itt is meglehet a második-harmadik hely.

– Az olimpiai kvalifikác­ió a cél, talán még a kilencedik­tizedik hely is elég lesz. Két nagy álmom volt, amikor elkezdtem kézilabdáz­ni, Párizsban és olimpián játszani. Ha utóbbi összejönne, hazai pályán játszhatné­k itt jövőre, ezért is szurkolok a csapatnak – fogalmazot­t a 201 centis átlövő, utalva arra, hogy 2024ben Párizsban rendezik az ötkarikás játékokat.

Máthé a vb kezdete előtt üzent a társaknak is, aminek persze örült a nélküle készülő, de érte is szereplő keret.

– Minden válogatott­nak komoly hiányzó lenne Dominik. Innen is mielőbbi teljes felépülést és pályára lépést kívánok, ami már nincs meszsze. Kapcsolatb­an van vele a csapat, az egyik edzés előtt is sok sikert kívánt nekünk. Az egész év folyamán tisztában voltunk azzal, hogy Domi nem lesz itt a vb-n, ebben a tudatban készültünk, és szerencsér­e jobbátlövő­poszton remek játékosok vannak itt velünk, mint Ancsin Gábor, Leimeter Csaba és Ilics Zoran – mondta lapunknak az irányító Hanusz Egon.

 ?? ?? Hiányzik
Kemény lesz
L. Cs.
Hiányzik Kemény lesz L. Cs.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary