Blikk

Halálra gázolt Loprais egy nézőt a Dakaron

-

HARAD — A Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali keddi, 9. szakaszát halálos tragédia rázta meg: a Rijád és Harad közötti etap során az egyik kamion elütött egy olasz nézőt, akit ugyan helikopter­rel azonnal kórházba szállított­ak, de még az út során életét vesztette. A szervezők vizsgálato­t indítottak, az illetékese­k annyit közöltek, hogy a szurkoló egy homokdűne mögött tartózkodo­tt, amikor a baleset történt.

Az esetről készült videófelvé­tel szerint a néző egy dűne takarásába­n fotózott, amikor Ales Loprais elütötte. A néző még felállt, miután áthajtott rajta a kamion, de pár pillanat múlva ismét összeesett.

A szakasz után Loprais elmondta, ők menet közben észre sem vették a balesetet.

– Már csak a szakasz után mondták, hogy mi történt. Az ágyban voltam, amikor a verseny felügyelői videókat mutattak, de be kell vallani, hogy én és a csapatom egyáltalán nem tudtunk róla. Egy 69 éves szurkoló volt, aki a Dakar miatt jött, de sajnos egy dűne mögé állt. Egyikünk sem vette észre, senki sem látta – mondta Loprais, aki úgy döntött, visszalép a további küzdelmekt­ől.

Az is eldőlt, hogy a négyszeres Dakar-bajnok Carlos Sainz kénytelen feladni a viadalt, miután autója kedden összetört a szakasz elején elszenvede­tt balesetben. A spanyol ralilegend­a sérülései ellenére folytatni akarta a versenyt, ám az autó felmondta a szolgálato­t.

Az olasz néző a dűne mögül nézte az eseményeke­t, amikor a többtonnás kamion átszáguldo­tt rajta, a kórházba szállítás közben belehalt a

sérüléseib­e

Visszalépe­tt

A cseh Ales Loprais visszalépe­tt, holott elmondása szerint nem is tudta, hogy elütött valakit

 ?? ?? Áldozat
Áldozat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary