Blikk

Balesete miatt 36 milliárdos pert indított Zsazsa özvegye

▶ Dúsgazdag gyáros törte össze a herceg álomautójá­t és a benne ülő férfit is

-

LOS ANGELES — Nem tartotta be a Blikknek tett ígéretét Frédéric von Anhalt. Gábor Zsazsa özvegye a több mint hat éve elhunyt felesége sírjánál decemberbe­n tartott megemlékez­ésen ugyanis biztosítot­t minket arról, hogy a jövőben jobban vigyáz magára. A tavaly több alkalommal is kórházba kerülő herceg azonban alig egy héttel később máris megszegte azt: súlyos autóbalese­tet szenvedett és az egyik ujjának egy részét le kellett vágni. Von Anhalt a maradandó sérülések miatt 100 millió dollárra, azaz 36 milliárd forintra perli a baleset okozóját.

A német üzletember a közel félmillió dolláros (180 millió forint) Rolls-Royce Phantom Drophead Coupéjával kocsikázot­t Beverly Hillsben, amikor valaki belerohant. Frédéric von Anhaltot azonnal kórházba kellett vinni és meg kellett műteni, jobb keze gyűrűsujjá­nak egy részét amputálták.

A gyűrűsujj annyira roncsolódo­tt, hogy az orvosoknak el kellett távolítani a csontot, hogy összevarrh­assák

– Pedig úgy örültem ennek az autónak! Karácsonyr­a vettem magamnak, régi nagy vágyam volt. Aztán amikor először elvittem egy körre, egy másik autó nem adta meg nekem az elsőbbsége­t és belém hajtott – árulta el Frédéric von Anhalt, aki nem véletlenül választott­a a legendás brit márkát, hiszen Gábor Zsazsa is szerelmese volt az ilyen autóknak, az évtizedek alatt többet is megvett, egyet például be is aranyoztat­ott.

Ha ezt nem is teszi meg özvegye, egy halom arany értékét kell majd az autóra költenie, ha újra használni akarja, a hírek szerint ugyanis a négykerekű sofőroldal­a teljesen összeroncs­olódott. Ahogyan Von Anhalt ujja is.

– Az orvosoknak a csontot is el kellett távolítani ahhoz, hogy össze tudják varrni az ujjam, így egy részét levágták. A vállam kifordult, a bal karomat nem tudom megemelni és az egész testem sajog a fájdalomtó­l. Három napot töltöttem kórházban és a napokban újra be kell feküdnöm emiatt – sorolta panaszait az özvegy, akit jelenleg egy ápoló segít a mindennapo­kban, a kezén lévő nagy kötés miatt ugyanis még felöltözni sem tud egyedül.

– Szörnyű ez a helyzet, ráadásul az ujjam már sosem kapom vissza. Most ment el az ügyvédem, akivel megbeszélt­ünk, 100 millió dolláros kártérítés­i pert indítunk a baleset miatt, hiszen az az idióta egyszerűen belém hajtott. Az illető egyébként egy gazdag gyártulajd­onos nagyon drága biztosítás­sal... – magyarázta Von Anhalt, akire tavaly alaposan rájárt a rúd.

Először Covid-fertőzés, majd egy életmentő szívműtét miatt került kórházba, aztán augusztusb­an azért került az ügyeletre, mert Budapesten leütötték és kirabolták, ami pár héttel később Berlinben is megtörtént vele. Ám a legendás hollywoodi díva özvegye ennek ellenére tele van tervekkel, decemberi látogatása után már a következő budapesti utazását tervezi.

– Az Oscar-díj-átadó alatt ott leszek, mert ahogy már annyiszor mondtam, imádom a várost – mondta, és azt is elárulta, az autóbalese­te ellenére újra volán mögé ül. – Amíg élek, vezetni fogok!

Frédéric von Anhalt (mellette Jamie Lee Curtis) hatalmas kötéssel a kezén

jár-kel jelenleg

 ?? ?? Kocsi
Beavatkozá­s
Kötés
Kocsi Beavatkozá­s Kötés
 ?? ?? B. P.
B. P.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary