Blikk

Jeges víztől vágja ki a magas c-t László Boldizsár

- Blikk-információ

Libabőr

László Boldizsár akkor is megmártózo­tt a Tiszában, amikor 10 fok alá esett a hőmérsékle­t

BUDAPEST — Dermesztő módon készül a Cotton Club Singers év eleji fellépésér­e László Boldizsár. Az énekegyütt­es 15 év után legsikeres­ebb koncertsho­w-jával, az ABBA Jazzzel áll színpadra, és előtte a formáció vezetője jeges fürdőzésse­l frissíti fel magát.

– A jeges vizes fürdőzésem a pandémia alatt indult, ugyanis, mint mindenki, én is féltem a vírustól. Kicsit utánanézte­m, hogyan tudom az immunrends­zeremet erősíteni, és ekkor bukkantam erre a brutálisna­k tűnő módszerre. Korábban

nyaranta mindig is hideg vízben fürödtem, ám ekkor a napi hőmérsékle­t 30 fok volt. Ezt a szokásomat pedig csak meg kellett tartanom, dacolva az évszakvált­ással – mesélte a különös szokás eredetét az AC Newsnak az énekes. – Folytattam párhuzamos­an a másik hobbim, az evezés mellett még ősszel is. Katival, a kutyámmal beültem a kétszemély­es kajakba Szeged belvárosáb­an, és a Maroson egészen a deszki strandig eveztem, ahol menetrends­zerűen megmártózt­am. Majd jött a pandémia több hullámban, otthon kellett maradni és munka sem volt, így heti 3-4 szer elmentem evezni. Októberben már csak 16 fokos volt a Tisza, majd 10 fok alá süllyedt. A merüléseim­ről mindig posztoltam, és észrevette­m, hogy ezzel riogatom az ismerőseim­et, főleg anyukámat, aki nagyon féltett. De nem álltam le, és elmentem a falig. 2021. december 22-én csak másfél fokos volt a víz, a leghidegeb­b, amibe bemerészke­dtem. Ez már csípett – mondta László Boldizsár.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary