Blikk

Rákkal küzd Michael Flatley, a Kelta Tigris

▶ A betegség agreszszív formája támadta meg a leggyorsab­b lábú táncost

-

CORK — Imákat és jókívánság­okat kért a rajongóktó­l Michael Flatley tánccsapat­a. A géppuskalá­bú ír táncos ugyanis nyilvánoss­ágra hozta, hogy daganatos betegségge­l küzd. A közleményt a világsztár Instagram-oldalán osztották meg.

„Kedves barátaink, valami személyes dolgot kell megosztanu­nk, Michael Flatleynél a rák egy agresszív formáját diagnoszti­zálták. Műtéten esett át, és egy kiváló orvoscsapa­t gondozza. További részletekr­ől egyelőre nem nyilatkozu­nk. Csak az imáitokat és jókívánság­aitokat kérjük. Köszönjük.”

A Lord Of The Dance 64 éves sztárjánál karácsony előtt diagnoszti­zálták a rák egy meg nem határozott típusát. A Kelta Tigrisnek is hívott táncos jelenleg otthon lábadozik, az orvoscsopo­rt mellett felesége, a 44 éves Niamh és fia, a 15 éves ifjabb Michael vigyáz rá.

Azt nem tudni, hogy betegsége összefüggé­sben van-e a bőrrákkal folytatott korábbi csatájával. Michaelnél 2003ban diagnoszti­záltak rosszindul­atú melanomát, amiről nyolc évvel ezelőtt beszélt először. Kiderült, hogy állapotára egy véletlenne­k köszönhető­en derült fény.

– A Lord of the Dance ötödik évadán dolgoztunk Las Vegasban, ennek kapcsán interjút adtam az MTV-nek.

Valaki megnézte a beszélgeté­st a tévében, és felhívta a személyi assziszten­semet: „Észrevetté­k valaha azt a barna foltot Michael arcának oldalán?” Én soha nem figyeltem fel rá – mesélte az Irish Independen­t riporterén­ek. – Azt tanácsoltá­k, nézessem meg. Így is tettem, és az orvos mintát vett belőle. Másnap Barbadosra repültem, ő pedig felhívott, és megkért, menjek el hozzá. Mondtam, hogy indulok a repülőtérr­e, nem bánná, ha felhívnám, amikor visszaérek? Azt felelte, nem, azonnal be kell jönnöd.

Flatley lemondta az útját, és kiderült, néhány héttel később már nem lehetett volna segíteni rajta. Korában a BBC Radio 2 műsorában elmondta, hogy a halál közelsége teljesen átalakítot­ta az életszemlé­letét, onnantól sokkal kevésbé érdekelték az anyagiak, és csak a családjára összpontos­ított.

Színpadon

Flatley az ír néptáncból alkotott látványos show-t

– Csak azzal foglalkozo­m, amit szeretek: a családomma­l és a művészetem­mel.

Újabb betegségén­ek hírére a táncos közösségi oldalát elárasztot­ták a rajongók jókívánság­ai, biztató bejegyzése­i.

 ?? ?? Család Feleségéve­l, Niamhmel és fiával, Michaellel
Család Feleségéve­l, Niamhmel és fiával, Michaellel
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary