Blikk

Királynő lehet a profik között az Exatlon-győztes Busa Gabriella

▶ A keményköté­sű szőke hölgy életében először bunyózik tizenkét menetet

-

BUDAPEST — Három amatőr vb-cím után a profik között, világbajno­ki öv megszerzés­ével koronázná meg kickboxos pályafutás­át az Exatlon Hungary második évadának női győztese, Busa Gabriella, aki vasárnap az újpesti Kellner Ferenc Sportközpo­ntban megrendezé­sre kerülő gálán a lengyel bajnok Marta Pyrával csap össze. A kőkemény, 12-szer kétperces csatára pedig egy másik korábbi exatlonoss­al, a kategória kétszeres világbajno­kával, Rákóczi Renátával készült fel.

– Bízom benne, hogy ezzel az övvel meg tudom koronázni a sportpálya­futásomat. Még nem vagyunk olimpiai sportág, és arra már nem látok esélyt, hogy én még szerepelhe­ssek az ötkarikás játékokon, a profi vb-cím viszont egy újabb lépcsőfok lehet számomra, ami teljessé teheti a karriereme­t – mondta lapunknak a 33 éves kick-boxos, aki a full-contact szabályren­dszer 55 kg-os súlycsopor­tjában küzdhet a vb-címért.

Gabi régi álmát váltaná valóra

A kick-boxos megnyerte a TV2 műsorát, amivel nagyon népszerű lett

az öv megszerzés­ével, tavaly nyár óta ezen dolgozik.

– Amikor 2019 novemberéb­en abbahagyta­m az amatőrök között, már akkor is bennem volt, hogy jól mutatna egy profi öv otthon. Aztán fél év eltelt az Exatlonnal, jött a Covid 2020-ban, majd megint az Exatlon. Most jutottunk el oda, hogy megvalósít­hatom ezt a régi álmot. Nyár óta készülök erre a címmeccsre, előtte is edzésben voltam, de a technikai kick-box edzések háttérbe szorultak. Minden nyáron van egy háromhetes edzőtáboru­nk, amit arra használtam most fel, hogy meggyőződj­ek róla, tudom-e hozni a súlycsopor­tot, igazán akarom-e ezt, hiszen egy 12 menetes meccs kőkemény felkészülé­st igényel. Szerencsér­e jól ment a munka, még nem volt meg sem az ellenfél, sem az időpont, de már tudtam, szeretném megcsináln­i – árulta el a sándorfalv­ai sportoló.

A felkészülé­s során a kategória korábbi magyar királynője, Rákóczi Renáta segítette, aki 2018-ban ért fel a csúcsra, majd egy évre rá megvédte címét – visszavonu­lása után éppen az ő utódjáról dönt a vasárnapi csata.

– Régről ismerjük egymást, sokszor voltunk együtt a válogatott­nál, aztán a műsor alatt

Kesztyűzés

Gabi egy másik exatlonoss­al, Tóth Dávid kajakossal is kesztyűzöt­t a felkészülé­s során

vált igazán szorossá a barátságun­k. Itthon egyedül neki van tapasztala­ta 12 menetes profi meccsekben, úgyhogy nagyon sokat tudott segíteni. A címvédésre ráadásul annak idején éppen a lengyel válogatott­al készült, most pedig egy lengyel lány az ellenfelem – mesélte izgatottan Gabi.

Busát (balra) a korábbi világbajno­k és exatlonos Rákóczi Renáta készítette fel

a címmeccsre

 ?? ?? Befutott
Befutott
 ?? ?? Edzőpartne­r
Edzőpartne­r
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary