Blikk

Visszatér Mi lett a képernyőre vele? a Família Kft. sztárja

▶ A Hazataláls­zban láthatjuk hamarosan a legendás sorozat Szép Ádámját

- K. N.

BUDAPEST — Kárász Zénót az ország a Familía Kft. Szép Ádámjaként ismerhette meg. A legendás sorozat vége óta a színészt ritkán láthattuk, ám most közel 25 év után újra visszatér a képernyőre. A TV2-n január 23-án induló Hazataláls­zban játssza Kővári Tibor szerepét.

– Voltak epizód- vagy kisebb mellékszer­epeim, de ilyen lehetőség eddig nem adatott meg nekem. Ez a szerep azonban tetszett, és a készítők is alkalmasna­k találtak rá – kezdte a Blikknek az 53 éves színész, aki hamar belerázódo­tt a forgatásba. – Először kicsit újdonság volt, de aztán visszajött­ek az emlékek, és a rutin. A szerepet is könnyen hoztam, mert nagyon hálás karakter. Virág édesapját, Tibort játszom, aki nagyon jó ember és belelát Raja piszkos ügyeibe, mivel ő a könyvelője. Ugyanakkor annyira imádja a családját, hogy erről hallgat, és csendben tűr mindent – mondta a Zénó, aki maga is szerető családapak­ént éli a hétköznapj­ait. Laza és engedékeny apukának tartja magát.

– A fiam, Buda 14 éves, abban a korban van, amikor már vannak határozott gondolatai, és most a haverok fontosabba­k, mint a szülők. Igyekszem ezt elfogadni és amenynyire lehet, észérvekke­l terelgetni őt az életben. Egyébként se voltam szigorú, túlzottan határozott apuka, inkább laza, jó fej, aki azért mindig meghúzta a határokat. Nagyon sok mindenben hasonlít rám, ugyanolyan önfejű, mint én voltam, ezért sem tudok rá igazán haragudni.

Hozzám hasonlóan tehetséges sportoló is, évek óta vízilabdáz­ik a Ferencváro­sban, amit nagyon komolyan vesz és sikeres is benne. A célja, hogy profi szinten tudja űzni, én pedig támogatom ebben.

Mint ismert, Zénó is annak idején profi vízilabdáz­ó volt. 1988-ban bekerült a magyar válogatott­ba, a csapattal pedig negyedik helyezést ért el az Európa-bajnokságo­n, majd a Vasas tagja lett, edzője volt többek között a nemrég elhunyt Csapó Gábor is. Aztán 1991-ben elkezdődöt­t a Família Kft. és ezzel a színészi karrier, ami jobban magával ragadta, és ez a szerelem azóta is tart. Bár Zénóról az elmúlt években keveset lehetett hallani, azóta is színészkén­t dolgozik, jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház oszlopos tagja.

– A Família Kft. után egy nehéz másfél év következet­t, nem igazán sikerültek a dol

gaim. Utána elkezdtem színházban játszani, amiben megtalálta­m a helyemet. Voltam Kecskeméte­n, a Centrál Színházban és a Vidám Színpadon is, de 2010 óta Szegeden dolgozom. A fővárosban élek, és folyamatos­an ingázom, ha meló van, de nincs ezzel bajom – tette hozzá.

 ?? ?? Színházban
Kárász Zénót az utóbbi időben keveset láthattuk, a szegedi színház közönségét szórakozta­tta
Színházban Kárász Zénót az utóbbi időben keveset láthattuk, a szegedi színház közönségét szórakozta­tta
 ?? ?? Legendás sorozat
A Família Kft. című ikonikus sorozatban milliókat nevettetet­t meg többek között Xantus Barbarával
Legendás sorozat A Família Kft. című ikonikus sorozatban milliókat nevettetet­t meg többek között Xantus Barbarával

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary