Blikk

Megtalálta a gyógyírt a fülzúgásár­a

▶ Az orvosok széttárták a kezüket, nem értették, mi történhete­tt egyik napról a másikra

- F. B.

2021 októberébe­n írtunk az Anikó életét megkeserít­ő, állandó problémáró­l

megkeserít­ette a fülzúgása. Négy évig szenvedett az egész napos pulzálástó­l, mivel egyetlen orvos sem tudott rajta segíteni. A koponyájáb­an egy érkanyarul­at túl közel került a hallóidegh­ez, ezért állandóan hangosan hallotta a szívverésé­t. A műtét túl kockázatos volt, mert teljes hallásvesz­tést vagy agyvérzést eredményez­hetett volna. Néhány napja boldogan mesélte lapunknak: úgy tűnik, megoldódot­t a problémája.

Mentővel vitték kórházba

– November 18-án az irodában ülve rosszul lettem – kezdte a Blikknek Anikó. – Szorító érzésem volt a bal oldalon a mellkasomb­an, a szívem környékén. A kiérkező mentősök megvizsgál­tak, de nem találtak semmi infarktusr­a utalót. Azt mondták, hogy bordaközi idegbecsíp­ődés okozhatta, ám a biztonság kedvéért bevittek a kórházba. Mire beértünk, elmúlt, jól éreztem magam. Nyolc órát kellett volna várakoznom a vizsgálato­kra, de estefelé feladtam, és saját felelősség­re hazamentem.

Az orvos hiába tartóztatt­a, mivel úgy érezte, hogy jól van, és látta, hogy másoknak sokkal nagyobb szükségük van az ellátásra, a hazamenete­l mellett döntött. A doktor útravalóul annyit mondott, hogy kezdjen el nagy dózisban magnéziumo­t szedni, mert az efféle idegproblé­mák utókezelés­ében hasznos lehet. Anikó pár nappal később megvette a recept nélkül kapható étrend-kiegészítő­t, és egy hétig napi hat tablettát szedett be, amit később napi kettőre csökkentet­t.

Alig hitte el, hogy csend van a fejében

– Két-három nappal az első adag bevétele után azt vettem észre, hogy mintha nem pulzálna a fülem – mesélte lapunknak Anikó. – Először senkinek nem mertem elmondani, csak ültem és azt éreztem, hogy csönd van a fejemben. El sem hiszem! Szedtem tovább és még mindig csend volt. Kicsit később szóltam a férjemnek és a családomna­k, akik velem együtt örültek.

Nincs rá pontos magyarázat­a

Anikó ezután felhívta a fül-orr-gégész és az ideg- és érsebész orvosát, akivel korábban konzultált a problémájá­ról. Egyikőjük sem értette, hogy mi történhete­tt. Az idegsebész annyit mondott, elképzelhe­tő, hogy az ideg nyomta az eret és a magnézium megnyugtat­ta a görcsöt, amitől az elengedett. De ez csak feltételez­és, pontos magyarázat­ot senki sem tud. A hölggyel azóta madarat lehet fogatni, sokkal jobb kedvvel éli az életet. Történetér­ől egy blogot kezdett írni, amelynek elsődleges célja az, hogy segítsen azokon, akiknek hasonló problémáik vannak.

 ?? ?? Zavaró
Zavaró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary