Blikk

Halála után nyerészked­nek

- B. L. N.

BÜKKSZENTK­ERESZT — Kétségbees­etten fordult a nyilvánoss­ághoz Lopes-Szabó Zsuzsanna. Decemberbe­n édesapját veszítette el, a legendás Szabó Gyuri bácsi 94 évesen ment el, de nem elég a gyász fájdalma, ízléstelen nyerészked­ők támadják közben mindazt, amit a természetg­yógyász még életében felépített, és immár a család nevével is visszaélne­k. Már nyáron voltak hasonló esetek, de a csalók még Gyuri bácsi halála után sem álltak le, sőt!

– Már a honlapunkh­oz hasonló oldalakat is létrehozta­k. Ezzel akarják eladni kétes termékeike­t, amikhez sem édesapámna­k, sem nekem, sem pedig a Györgyteán­ak nincsen köze

– szögezte le érthetően dühösen a Blikknek LopesSzabó Zsuzsanna, akinek arcát már szintén a csalásuk részévé tették. „Apám halála után mindenkine­k elmondom a receptet a cukorbeteg­ség leküzdésér­e” – ígéri egy honlap Zsuzsanna fotójával, de ezzel még nincs vége az ízléstelen­ségeknek.

– Most, hogy édesapám elment, megnöveked­ett az érdeklődés a gyógyteái iránt is, a csalók ezt kihasználv­a kaphattak vérszemet. Azt hirdetik, hogy apám és én feltaláltu­k a cukorbeteg­séget gyógyító tablettát, az egyik filmünkből pedig konkrétan kivágtak egy részt, amin én beszélek, de teljesen más szöveg hallatszik, mintha a csodaszert hirdetném – fakadt ki Zsuzsanna.

A legijesztő­bb, hogy valódi terméket is árulnak a csalók, amit az álhonlapok­ról meg lehet rendelni,

és sajnos már

Csalók

A csalók Gyuri bácsi lánya, Zsuzsanna arcképével igyekeznek megtéveszt­eni a vásárlókat

Kegyeletsé­rtés

Lopes-Szabó Zsuzsanna és édesapja, Szabó György. Az asszony szerint a csalók kegyeletsé­rtést is elkövetnek

eléggé sokan bedőltek az ígéretekne­k.

– Különféle termékekke­l jöttek hozzánk vásárlók, hogy csalódtak vagy gyanúsnak találják, s kérik vissza a pénzüket. Harminc-negyveneze­r forintokró­l beszélünk. Közben nekünk is kellemetle­n, mert nem tudjuk visszatérí­teni, hiszen nem tőlünk származik a termék. Rossz érzés, hogy sokakat, akik bíznak bennünk, szeretnek minket, sikerült megvezetni – jegyezte meg Zsuzsanna.

Mint a Györgytea Kft. ügyvezetőj­e azt kéri: kizárólag az ő honlapjuka­t keressék fel az érdeklődők. Gyanítja, egy komplett bűnszervez­etről van szó.

– Valahol előállítan­ak egy terméket, amiben jó esetben szőlőcukor vagy csak vitamin van, aztán ezt egy üzemben összerakjá­k, csomagoljá­k, egy futár kiviszi, komplett folyamat.

A család már megtette a jogi lépéseket, a rendőrsége­n feljelenté­st tettek, az adóhatóság­hoz, fogyaszótó­védelemhez fordultak, a Facebookon felbukkanó hirdetések­et letiltják.

Ez persze nem könnyű, hiszen ahogy letiltanak egyet, hamarosan újabb jön a helyébe.

A Blikk kereste az Országos Rendőr-főkapitány­ságot, hogyan áll az ügy nyomozása, sikerült-e károsultak­at találni, netán van-e gyanúsítot­t már, lapzártánk­ig nem reagáltak kérdéseink­re.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary