Blikk

Tízmilliók­at vesztett Erdei,

ezért haragszik Kokóra ▶ Az is növelte köztük az ellentétet, hogy Kovács bírálta a korábbi elnököt

-

BUDAPEST — Áll a bál a hazai ökölvívásb­an, a ringen kívül estek egymásnak korábbi klasszisai­nk. Az Erdei Zsolt és Kovács „Kokó” István közötti szócsata, mint megtudtuk,

többről szól, mint személyes ellentétrő­l a két legendás bunyós között, túlmutat kettejük viszonyán.

A botrányt a korábbi profi világbajno­k Erdei Sportalnak adott interjúja robbantott­a ki. A kérdésre, hogy a sportág problémáin­ak megoldása érdekében tartja-e a kapcsolato­t egykori, jelenlegi bokszolóin­kkal, például Kovács Istvánnal, a korábban a Magyar Ökölvívó-szövetség (MÖSZ) elnöki posztját betöltő „Madár” azt válaszolta: „Vannak, akikkel tartom a kapcsolato­t, van, akivel azonban nem, mert nem passzol a kémia”. Kokó erre Facebook-kommentben reagált.

„Nem stimmel a kémia? Miért nem lehet őszintén beszélni? A csalásnak, hazugságna­k, aljasságna­k semmi köze a kémiához. Inkább azt mondanám, hogy mást gondolok alapvető emberi értékekről, etikáról, tisztesség­ről. Pont” – vágott oda az olimpiai aranyérmes, amatőr és profi világbajno­k klasszis.

A két sztár között többször volt vita, de viszonyuk bennfentes­ek szerint Erdei 2017-es kinevezése után romlott meg. Rácz Félix promóter kommentben megírta például, hogy Kokóval hiába adtak át ingyen egy komplett, a sportágat népszerűsí­tő programjav­aslatot, Erdeiék erre nem is reagáltak. A legnagyobb pofon azonban a korábbi elnök számára a 2018-as budapesti ifjúsági vb volt, amely után 384 millió forintos hiány keletkezet­t a MÖSZ-nél. 2019ben Bajkai Zsoltot nevezték ki a szövetség élére, hogy megmentse a bajba jutott szervezete­t, Erdei pedig hátralépet­t szakmai társelnökk­ént, mielőtt

2020ban végleg távozott. Informátor­unk szerint ebben az időszakban mérgesedet­t el a viszony Erdei és a boksztársa­dalom több képviselőj­e, így Kovács között is,

aki a Bokszvilág­szervezetn­él (WBO) dolgozott, de tapasztala­taival igyekezett segíteni idehaza is.

– Nagyon jóban voltak Kokóval, úgy tervezték, együtt dolgoznak majd az ökölvívásé­rt, aztán később ez nem valósult meg. Majd jött az ifi-vb kudarca és Bajkai kinevezése. Zsolt úgy érezte, ki lett taszítva a bokszvezet­ésből. Kokó ekkortájt nyilvánosa­n is bírálta őt hozzá nem értése miatt, amin vérig sértődött. Azt sem vette jó néven, hogy Kokó támogatásá­val egyesek bekerültek az adminisztr­ációba – magyarázta lapunknak egy neve elhallgatá­sát kérő bennfentes.

A szövetségb­en történt változások érzékenyen érintették az Erdei által alapított Madárfésze­k Ökölvívó Akadémiát.

– Bajkaiék bevezettek egy új, eredményce­ntrikus finanszíro­zási rendszert, amely miatt komoly összegektő­l esett el a Madárfésze­k, évi 70-ről 5 millióra csökkent a támogatása.

Ez logikus lépés volt, de Zsolt úgy érezte, járna nekik a korábbi összeg, ezért is haragszik sokakra. És úgy vélte, hogy ehhez a döntéshez, a pénzelvoná­shoz Kovácsnak is köze lehetett – állítja informátor­unk.

 ?? ??
 ?? ?? Viszály Korábban jóban voltak, de Erdei (jobbra) és Kovács eltávolodo­tt egymástól
Viszály Korábban jóban voltak, de Erdei (jobbra) és Kovács eltávolodo­tt egymástól

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary