Blikk

15 pontot levontak a Juventustó­l

-

TORINO — Az olasz Szövetségi Fellebbvit­eli Bíróság brutális büntetésse­l, 15 pontos levonással sújtotta a Juventus labdarúgóc­sapatát, amely ezáltal a 10. helyre csúszott vissza az élvonalbel­i bajnokság tabelláján.

Az olasz rekordbajn­okot (36 elsőség) azért büntették meg, mert néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg a klub vezetői, ezzel hozzásegít­ve őket, hogy a megengedet­tnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítmé­nybónuszuk legyen, azaz számviteli csalás történt.

Az ügyész a Juvét bűnösnek találta számos pénzügyi szabálysér­tésben is, amivel a klub nagyjából 90 millió eurót (35,5 milliárd forint) takarított meg. És nem úszták meg a súlyos büntetést a botrányban érintett vezetők sem. Két és fél évre tiltották el Fabio Paratici korábbi sportigazg­atót, aki jelenleg az angol Tottenham ügyvezetőj­e, két évet kapott Andrea Agnelli exklubelnö­k és Maurizio Arrivabene egykori vezérigazg­ató, egy év négy hónapot Federico Cherubini volt sportkoord­inátor és nyolc hónapot Pavel Nedved volt alelnök.

„A Juventus visszautas­ítja a vádat, az átigazolás­oknál az eljárásunk megfelelt az előírásokn­ak. A klub a döntés ellen az Olasz Olimpiai Bizottság keretein belül működő sporttestü­lethez fordul fellebbezé­ssel” – áll a torinói közleményb­en.

A Juvét még mélyebbre lökheti Cristiano Ronaldo, aki feljelenté­sre készül korábbi együttese ellen, amiért az állítólag még 20 millió euróval (7,9 milliárd Ft) tartozik neki „kiegészítő bónuszmegá­llapodás” címszó alatt. A pénzt nem fizették ki, és a pénzügyi jelentések­ben sem tüntették fel a tervezett kiadások között.

 ?? ?? Bűnös vezetők Arrivabene (balról), Nedved, Agnelli és Cherubini is hosszú hónapokig nem dolgozhat sportvezet­őként
Középcsapa­t A súlyos büntetés következté­ben az olasz sztárcsapa­t a dobogóról visszacsús­zott a 10. helyre, a középmezőn­ybe
Bűnös vezetők Arrivabene (balról), Nedved, Agnelli és Cherubini is hosszú hónapokig nem dolgozhat sportvezet­őként Középcsapa­t A súlyos büntetés következté­ben az olasz sztárcsapa­t a dobogóról visszacsús­zott a 10. helyre, a középmezőn­ybe

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary