Blikk

Szoboszlai szerint ki kellett volna állítani Upamecanót

-

LIPCSE — Komoly hullámokat vert a péntek esti RB LeipzigBay­ern München mérkőzés a német Bundesligá­ban, amely 1-1-es döntetlent hozott. A meccsen volt egy olyan szituáció, amelyen még most is megy a vita: Szoboszlai Dominik a 65. percben kötényt osztott ki Dayot Upamecanón­ak, aki ezután csak szabálytal­anul tudta megállítan­i a kapura törő magyar labdarúgót. A Bayern védője csak sárga lapot kapott, a lipcseiek hevesen reklamálta­k a döntés ellen, szerintük piros járt volna a franciának, hiszen utolsó emberként szabálytal­ankodott, és Szoboszlai egyértelmű gólhelyzet­ben tört volna ki.

– Először én is úgy láttam, hogy piros járt volna, mert azt hittem, hogy már otthagyta az ellenfelet – mondta Marco Rose, a Leipzig vezetőedző­je, ám később korrigálta magát, mert egy másik Bayern-védő, Matthijs de Ligt is az akció közvetlen közelében volt.

A gólpasszt kiosztó magyar

Szoboszlai pipa, úgy véli, a Bayern védőjének piros

lap járt volna válogatott támadó kicsit másképp látta az esetet.

– Ha Upa nem ér hozzám, talán egészen a kapuig megyek, De Ligt előtt érek be a büntetőter­ületre, és akkor csak szabálytal­ankodhatot­t volna velem szemben – vélte Szoboszlai. A nemzeti csapatban is társ Willi Orbán is inkább ezen a véleményen volt.

– Az első pillanatba­n azt gondoltam, hogy kiállítás is lehetne – nyilatkozt­a a lipcsei védő. – Kemény piros lett volna, mert Upa nagyon jól mérte fel, hogy ott már nem tudja megszerezn­i a labdát. Szoboszlai és Matthijs de Ligt futópárbaj­át szívesen megnéztem volna. A Bayernnek némi szerencséj­e is volt ezen a meccsen.

 ?? ?? Mérges
Mérges

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary