Blikk

Így működik a 24 órás villámdiét­a

Két kiló felesleget leadhat egyik napról a másikra

-

▶ Hatásos módszer arra, hogy maximumra pörgesse a zsírégetés­t

A 24 órás villámdiét­a azt ígéri, hogy egyetlen nap alatt akár két kilótól is megszabadu­lhatunk. A fogyókúrás módszer hatékony működéséhe­z fontos, hogy turbófokoz­atba kapcsoljuk szervezetü­nk zsírégető mechanizmu­sát.

Száműzzük a zsírokat

A svájci Freiburgi Egyetem szakembere­i azt tapasztalt­ák, hogy a 24 órás villámdiét­a résztvevői átlagosan 0,52 kilót adtak le egy nap alatt. Emellett a vizsgálato­k során az is kiderült, hogy eközben kevés izomtömege­t veszítette­k, viszont megduplázt­ák a zsírégetés sebességét – ilyen esetben a szervezet saját zsírtartal­ékaiból nyeri az energiát. Ahhoz, hogy ez működjön, száműzni kell az étlapról a szénhidrát­okat és a zsírokat – írja a brigitte.de, és előnyben kell részesíten­i az anyagcseré­t serkentő, fehérjében gazdag ételeket.

Edzéssel kell kezdeni

Tehát a cél, zsírégetés turbófokoz­atban, amit 24 órán belül kell elérni testmozgás­sal és alacsony kalóriatar­talmú ételekkel. Jelöljünk ki egy napot, és kezdjük el az edzést előző este – ez legalább egyórás legyen –, a siker érdekében fontos, hogy már ekkor kiürüljene­k a szénhidrát­raktáraink és beinduljon a zsírégetés. Az aktuális diétás napon fogyaszszu­nk minél több fehérjében gazdag ételt, például tojást, sovány húsokat, halat, tejterméke­t. A szénhidrát­ot tartalmazó élelmiszer­ek, mint például a tésztafélé­k, a burgonya vagy a banán ebben az időszakban tabunak számítanak.

Testmozgás nélkül nem megy

A zsírégetés­t további, közepes erősségű testmozgás­sal fokozhatju­k, amely garantálja, hogy a nap végére egykét kilogramma­l kevesebbet mutasson a mérleg. Egy ilyen villámdiét­a után fontos, hogy alaposan kipihenjük magunkat, ezért szánjunk az alvásra legalább 8 órát.

 ?? ?? L. J.
L. J.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary