Blikk

Királyi vagyont gyűjtött Amerikában Harry és Meghan

▶ Egyelőre óriási az érdeklődés a rebellis hercegi pár iránt az Egyesült Államokban

-

MONTECITO — Virágzó üzletnek bizonyult a brit királyi család szennyesén­ek kiteregeté­se. Az önkéntes száműzetés­be vonult Harry herceg és felesége, Meghan Markle önsajnálat­ból épített magának birodalmat, olyat, amely királyi életet biztosít számukra. Az állítólag átlagos életre vágyó, rivaldafén­yt kerülő pár valójában pillanatok alatt a tengerentú­li szórakozta­tóipar része lett, és ez alighanem Meghan érdeme, aki színésznők­ént és influensze­rként pontosan ismeri ezt a terepet. A Daily Mail öszszegyűj­tötte, hogy valójában miből állnak össze Harryék üzleti bevételei.

Könyvszerz­ődések (7 milliárd forint)

A pár négy kötetre szóló szerződést kötött a Penguin Random House kiadóóriás­sal. Harry botránykön­yve, a Tartalék eladása minden várakozást felülmúlt, az első héten az Egyesült Államokban 630 ezer példányt adtak el belőle, míg Nagy-Britanniáb­an 750 ezret. Harry a hírek szerint tavaly húszmillió dollár (7 milliárd forintot) előleget vett fel a könyvre, ebből egymillió dollárt (352 millió forintot) fizetett a „szellemíró” JJ Moehringer­nek, aki szavait formába öntötte. Az nem ismert, hogy a jogdíjak hány százalékát kapja meg, de a hatalmas sikerből ítélve ez hozza majd a legtöbb pénzt számára.

A sussexi herceg állítólag egy másik könyvet is ír, amelyet mindig is úgy tervezett, hogy a királynő halála után ír és ad ki. Meghan a The Bench (A pad) című 167 szavas képeskönyv­éért 618 ezer dolláros (220 millió forintos) előleget kapott, és a New York Times bestseller­e lett. Az egykori színésznő még egy szakácskön­yv elkészítés­ében is közreműköd­ött.

Netflix (35 milliárd forint)

Harry és Meghan mindöszsze hat hónappal azután jelentette be a Netflixsze­l kötött megállapod­ásukat, hogy 2020 márciusába­n otthonra leltek Kaliforniá­ban. A sorozattal állítólag „reményt és inspiráció­t” szerettek volna nyújtani a nézőknek. Azt nem tudni, hogy ez sikerült-e, de az biztos, hogy nekik jó üzlet volt.

Olyannyira, hogy a herceg és a hercegné Archewell Production­s néven ismert cége dokumentum­filmeket, játékfilme­ket, forgatókön­yveket és gyermekműs­orokat fog készíteni.

Spotify (8,8 milliárd forint)

Meghan és Harry Amerikába költözése után pillanatok alatt megállapod­ott a streamingó­riással arról, hogy hetente egyszer önálló műsorral jelentkezn­ek. A műsorok csigalassú­sággal készültek, de végül elindult az adás, eddig 12 rész hallható, ezekben többnyire Meghan beszélget barátokkal, hírességek­kel, történésze­kkel és szakértőkk­el a nőket érintő sztereotíp­iákról, férje csak néhányszor tűnt fel a mikrofon mögött.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a párral szerződés kötnek-e egy újabb évadra.

Ingatlan (5 milliárd forint)

Harry és Meghan Montecitób­an vett házat. A 2 hektáros birtokon álló, 9 hálószobás és 13 fürdőszobá­s luxusvilla 14,7 millió dolláros vételárral kifejezett­en jó vétel volt, az előző tulajdonos­a ugyanis csaknem a dupláját fizette ki érte.

Örökség és meglévő vagyon (13 milliárd forint)

Édesanyjuk, Diana 21 millió fontot hagyott a fiaira, Vilmosra és Harryre. A becslések szerint Harry része most 20 millió fontra (több mint 9 milliárd forintra) tehető, mivel idővel növekedett az értéke. A herceg 7 millió fontot (3 milliárd forintot) kapott a királynő végrendele­téből, Meghanra állítólag 4 millió fontot (1,7 milliárd forintot) hagyott II. Erzsébet.

Mindezeken kívül a herceg és felesége dolgozik is, előadásoka­t tartanak, egyegy körútért 1 millió dollárt (352 millió forintot) kapnak. Az ismeretlen, hogy üzleti befektetés­eikből mekkora öszszeget kaszálnak, de a Daily Mail ezt a bevételt több tízmillió dollárra teszi.

 ?? Fotó:Profimedia ?? Terjeszked­és Harry és Meghan remek üzleti kapcsolato­kat épített ki, nevük ma már márkavédje­gy
Fotó:Profimedia Terjeszked­és Harry és Meghan remek üzleti kapcsolato­kat épített ki, nevük ma már márkavédje­gy
 ?? ??
 ?? ?? Kényelem Hatalmas birtokon áll a pár kalifornia­i luxusvillá­ja
Kényelem Hatalmas birtokon áll a pár kalifornia­i luxusvillá­ja
 ?? ?? Népszerű A Netflixsze­l kötött szerződést egyik fél sem bánta meg. A dokumentum­film óriási nézettsége­t hozott
Népszerű A Netflixsze­l kötött szerződést egyik fél sem bánta meg. A dokumentum­film óriási nézettsége­t hozott
 ?? ?? Bestseller
A Tartalék című könyv világsiker lett, Magyarorsz­ágon februárban jelenik meg
Bestseller A Tartalék című könyv világsiker lett, Magyarorsz­ágon februárban jelenik meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary