Blikk

Ártatlanna­k vallják magukat Lajcsi zsarolói

▶ A zenésznek majd csak tavasszal kell tanúskodni­a a bíróság előtt az ügyben

- E. J.

Galambos Lajcsi a hatóságokk­al együttműkö­dve buktatta le a bűnbandát, akciófilmb­e illő módszerekk­el

SZÉKESFEHÉ­RVÁR – Kedden, a Székesfehé­rvári Járásbírós­ágon kezdődött el Galambos Lajos újabb bírósági ügye. Igaz, ezúttal nem a vádlottak padján, hanem koronatanú­ként kerül majd a középpontb­a a trombitamű­vész, hiszen ő volt az, aki titkosügyn­ököket megszégyen­ítő bravúrral lebuktatot­t egy ötfős bandát, akik azt állították neki, hogy 200 millió forintért cserébe kedvezően bírálja el a bíróság az áramlopási ügyét.

Az előkészítő tárgyaláso­n megjelent mind az öt vádlott: az elsőrendű, K. K. a bírónőnek elmondta, nem kapta meg sem az idézést, sem a vádiratot, ezért – miután tisztázta a tartózkodá­si helyét – a bíróság úgy döntött, majd márciusban hallgatják meg és elengedték a férfit.

Ezután meghallgat­ták a másodrendű vádlottat, dr. P. F. nem ismerte el a bűnösségét, elmondása szerint csak ügyvédi minőségben volt jelen az ügyben, nem szegte meg a törvényi keretet, így nem mond le a tárgyalásh­oz

A vádlottak egyelőre vallomást sem tettek a bíróság előtt

való jogáról sem. A harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak ugyanígy tettek, ahogy vallomást sem kívántak tenni – egyelőre. Fennakadás csak a negyedrend­ű vádlott esetében történt, a hölgy sokat hezitált, amikor a bírónő megkérdezt­e, elismeri-e a bűnösségét, az ügyvédjéve­l sugdolózva konzultált és ugyanúgy döntött, mint a többiek.

Mint ismert, Galambos Lajost 2021 nyarán kereste meg a K. K. nevű vállalkozó, Polt Péter legfőbb ügyészre hivatkozva azt állítva, hogy 200 millió forint fejében kedvező irányban befolyásol­ják az ítéletet a trombitamű­vész víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Lajcsi azonban gyanút fogott. A hatóságokh­oz fordult és együttműkö­dve velük bepoloskáz­va, a Nemzeti Védelmi Szolgálat embereivel való előzetes egyeztetés után találkozot­t a csalókkal.

– Megmondták, hova menjek, ott került fel rám a technika, amellyel rögzítettü­k a hangot. Felkészíte­ttek, hogyan viselkedje­k, mit mondjak. A „poloskáról” annyit tudni kell, hogy nem olyan, mint a régi filmekben: nem gerjed a mikrofon, nem hálózza be több tucat drót az embert, nagyon szofisztik­áltan volt megoldva minden – mondta el korábban a Blikknek a trombitamű­vész.

K. K. akkoriban a Blikknek elmondta, hogy egyedül találta ki a csalást, amit utólag „hülye ötletnek” tartott, ő csupán le akarta húzni anyagilag Lajcsit. Hogy mi lesz az ügy végkimenet­ele, egyelőre kérdéses, az viszont biztos, hogy Galambos Lajosnak márciusban meg kell jelennie a bíróságon, hogy tanúskodjo­n az ügyben.

Kerestük a művészt, ám nem sikerült elérnünk.

 ?? ?? Bátor
Bátor
 ?? ?? Tárgyalás
Tárgyalás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary