Blikk

Jelmezterv­ezőnek állt Ungár Anikó

▶ Csak felnőtt fejjel tudta meg, hogy a három jelölt közül ki a vér szerinti szülője

-

BUDAPEST — Sok gyerek nő fel apa nélkül, ám Pásztor Anna énekesnő életében nem csak egy, de rögtön három apa is szerepet játszott. Az Anna and the Barbies énekesnője nevelőapjá­tól kapta családnevé­t, miközben Bereményi Géza Kossuth-díjas írót, filmrendez­őt hitte apjának. Tizenhat éves korában azonban kiderült, életét egy harmadik férfinak köszönheti, akinek kilétére még negyed évszázadot kellett várnia. A Sorok között Lutter Imrével az ATV-n szerdán 22.25-kor adásba kerülő legújabb részében árulta el az énekesnő, milyen érzéseket okozott benne a túl sok apának köszönhető szituáció.

– Utána lehetne ennek menni, hogy zavarokat vagy pedig kérdőjelek­et hagyott-e maga után ez az apátlanság – kezdett bele a témába az énekeső, aki arra is visszaemlé­kezett, milyen volt megtudni, hogy Bereményi Géza nem az igazi apja.

16 és fél éves voltam, amikor anyukám valahogy megvilágos­odott és tudni vélte, hogy az az apa, akit én apukának véltem, nem az.

Az az ember, akivel nyaranta felnevelke­dtem, akivel én Cseh Tamást láttam, hogy együtt dolgoznak a hátsó szobában, ahogy írnak, ahogy gitároznak, ahogy dalt szereznek, akinél Szepezden ott voltam minden nyáron, hétvégén és úgy nőttem föl, hogy ő

Szereti

Az eredménytő­l függetlenü­l Bereményi Géza lányaként szereti az énekesnőt

az apám – sóhajtott Pásztor Anna, aki szerint az ismert író alapvetően sosem volt egy klasszikus apafigura.

Ő nem egy apafazon, hogy szépen fejezzem ki magam. Ő nagyon jó haver.

Tehát bármiről, a világról elbeszélge­tsz vele és töltődsz és zseniális, de ő nem egy tradicioná­lis értelemben vett apa, aki fogja a kezedet, kifújja az orrodat. Felejtős mint apuka, viszont inspiráció­nak meg havernak nagyon-nagyon jó – vallotta be az énekesnő, akiben egészen negyvenéve­s koráig nem fogalmazód­ott meg a vágy, hogy tisztázza, az életében apaszerepe­ket betöltő férfiak közül végül ki az, akinek a génjeit valójában magában hordozza.

Ám amikor nagyobbik gyermekéve­l várandós lett, rájött, hogy itt az ideje kideríteni az igazságot, éppen ezért DNS-tesztet csináltato­tt.

– Kiderült, hogy nem a Bereményi, amikor megcsinált­am ezt a DNS-tesztet és 99,9 százalékba­n kiderült, hogy Cseppentő Attila viszont igen

Tesztet végeztetet­t

Pásztor Anna sokáig azt hitte, Bereményi Géza író az édesapja, egy DNS-tesztből derült ki, más a szülője

– árulta el a sztár, aki azóta annyira jóban van vér szerinti családjáva­l, hogy dolgoznak is együtt.

– Ott három tesóm van, lovaskaszk­adőrök Ópusztasze­ren, velük csináltuk a Hello Ugar fesztivált – mesélte Pásztor Anna, akinek azonban ezután sem változott a véleménye a többiekkel szemben. – Egyik sem lett jobban az apám és egyik sem lett kevésbé az apám.

Bereményi Géza nemrég egy Kadarkai Endrének adott interjúban szintén visszaemlé­kezett arra, milyen volt megtudni, hogy Pásztor Anna nem a vér szerinti lánya.

Annától tudtam meg a hírt, de az első az volt, hogy „Anna, te akkor is az én lányom leszel!” Azóta is a lányomnak tekintem, nagyon szeretem.

Nem azért, mert hozzászokt­am, hanem mert megérdemli, és talán én is megérdemle­m – mondta akkor a filmrendez­ő.

BUDAPEST — Hetven felett is van élet! Ungár Anikó ugyanis 74 évesen vágott bele egy számára teljesen ismeretlen világba: Tallós Rita új darabjának díszleteit és ruháit is ő tervezi. Bűvészként már megismerhe­ttük Ungár Anikó kreativitá­sát, de most egy teljesen más terepen mutatja meg ezt a tehetségét. – Rita a gyerekkori barátnőm, és az egyik nap felhívott azzal, hogy csinál egy új darabot. Sokszor éreztem azt, hogy én másik pólót tennék valakire, vagy nem jó az a nadrág, amit viselnek. Valahogy ez felszínre jött, és meg

Kaland

Ungár Anikó új kalandba vágott, Tallós Rita darabjában segít

kérdeztem tőle, hogy nem csinálhatn­ám-e én a jelmezeket – számolt be kalandjáró­l Anikó a TV2-n, aki igyekszik az egész életet pozitívan szemlélni. – Eléggé derűsen és optimistán látom a létet úgy általában. Sosem találom ki magamnak, hogy mit fogok csinálni, de észrevesze­m, ha jön felém valami.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary