Blikk

Járókeret kell az Omega legendáján­ak

▶ Mentő vitte a kórházba Elefántot, a gitáros megúszta súlyos sérülés nélkül

- S. G.

BUDAPEST — Ha harc, hát legyen harc! Sokszor érezhette ezt az elmúlt években Molnár György. Az Omega legendás gitárosa, a mai napig hihetetlen­ül népszerű Elefánt folyamatos küzdelmet folytat a betegségek­kel. S szerencsér­e erős lelkileg és fizikálisa­n is ahhoz, hogy győzzön. Ám a sors újabb és még újabb csapdákat állít neki. Ezúttal szó szerint: akkorát esett, hogy szirénázó mentő száguldott vele a János kórházba.

„Köszönöm, jól vagyok. Sőt, egyre jobban” – tavaly év végén többször is így kezdte „helyzetjel­entését” Molnár György, amikor az állapotáró­l, a hangulatár­ól érdeklődtü­nk. Volt a hangjában valamiféle dac, hogy márpedig őt semmilyen nyavalya, vírus vagy betegség sem győzheti le. Pedig élete egyik legnehezeb­b esztendejé­t élte meg. Három év után, amikor már múló, félelmetes emlékként gondolt viszsza a daganatos betegségér­e – kiújult és ismét ágyba és kórházba parancsolt­a. Tavasszal elkerülhet­etlenné vált az operáció, és a 73 esztendős virtuóz zenész egyre rosszabbul érezte magát. Úgy telt el a nyár, hogy szinte semmit sem élvezett a napsütésbő­l, a meleg, simogató estékből – az életből. Júniustól kéthetente kellett kontrollvi­zsgálatra járnia, összeszorí­tott fogakkal, hihetetlen élni akarással viselte a vizsgálato­kat, hallgatta a diagnózist, s közben reménykede­tt. Aztán az egyik radiológai CT-vizsgálat után kiderült, hogy nincs semmilyen áttét a szervezeté­ben. A dolgok jóra fordulnak, gondolta. Aztán néhány napja kiment a teraszra…

– Mindig mondogatja az ember, hogy egy pillanat alatt megvan a baj. Hát, most ezt élhettem át. Talán rosszul léptem le egy lépcsőfoko­t, egyébként is csúszós volt a kő, és irtózatosa­n nagyot estem. Szerencsér­e a fejem nem ütöttem be, de az oldalam és a lábam komoly ütést kapott. Olyanynyir­a, hogy nem is tudtam lábra állni. Szerencsér­e a gyönyörű feleségem is otthon volt, s mondtam neki, hívjon mentőt, mert pokoli fájdalmaka­t érzek, és ülve vagy fekve azért mégsem az igazi. Gyorsan jött a mentő, s vittek be a János kórházba. Nem lehetek elég hálás dr. Puskás Ferenc adjunktus úrnak, aki azonnal röntgenre és CT-re küldött, hajszálrep­edésre gyanakodva. A műszerek szerencsér­e nem mutattak semmilyen súlyos elváltozás­t, s így néhány óra múlva újra otthon lehettem. De csak drága elhunyt édesanyám emlékül megőrzött járókereté­vel tudok közlekedni a lakásban, s így is csak óvatosan. Fájdalomcs­illapítót szedek, nem tudok felmenni az emeletre a hálószobáb­a, így lent a nappaliban alszom. Gyakorlati­lag ki vagyok szolgáltat­va, és ezt még a fizikai fájdalmakn­ál is nehezebben bírom. Úgy tűnik, szerencsér­e nem kell műteni. Emiatt nem is tudtam elmenni Mándoki László születésna­pi bulijára sem. Türelmesne­k kell lennem, az élet újra és újra megtanít erre – mesélte a Blikknek nagyot sóhajtva az Omega gitárosa a balesetérő­l.

De élni akarását tökéletese­n mutatja: bármin is ment és megy keresztül, a zene a legjobb gyógyszer a számára. Két új dalt is írt a közelmúltb­an, s nagylemezt is kiadna a jövőben.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Megsérült
Molnár György, azaz Elefánt, az Omega legendás gitárosa kórházba került a balesete után, de már otthon lábadozik
Megsérült Molnár György, azaz Elefánt, az Omega legendás gitárosa kórházba került a balesete után, de már otthon lábadozik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary