Blikk

Féltő gazdi Istenes

▶ A néhai színész főként adósságot hagyott maga után néhány ingóság mellett

- V. V. B. I.

Örökség

Damu Roland gitárját a lányának kellene megkapnia a jogerős végzés alapján, azonban még

mindig nem adták oda neki

BUDAPEST — A mai napig nem kapta meg a Damu Rolandtól örökölt gitárt a több mint egy éve elhunyt színész kislánya, Maja. Pedig a gyerek lemondott mindenről, ami édesapja után maradt, csak ezt a hangszert kérte, hogy maradjon egy emléke róla.

December elsején született jogerős végzés arról, hogy Damu Roland kislánya, Maja megörökölt­e apja után a színész forgalmi értékkel nem bíró gitárját. A kislány gyámja, Katalin Maja nevében a hagyatéki tárgyaláso­n nehéz, de logikus döntést

közben

hozott: a művész által hátrahagyo­tt adósságok miatt lemondanak az egész örökségről.

– Csak ezt a gitárt szerettük volna, mert Maja nagyon tehetséges. Ezt az édesapjátó­l örökölte és azt akartuk, legyen valami, ami marad neki emlékül.

Ezt a gitárt azonban a mai napig sem kaptuk meg, hiába született erről jogerős hagyatéki végzés és telt le az átadására kiszabott határidő – sóhajtott Katalin. A Blikk úgy tudja, Damu Roland hátrahagyo­tt holmiját egyik barátja szedte össze a színész lakásából, és egy leltárt is készített a tárgyakról, amelyeket egy raktárban helyezett el megőrzésre. A hagyatéki leltár szerint a Damu által hátrahagyo­tt több százezres adósságon kívül csupán néhány személyes tárgy szerepel az örökségben. Néhány pár zokni és alsónadrág, pár ruhadarab mellett akad egykét értékesebb tárgy is, mint például egy márkás napszemüve­g, órák vagy egy LCD-televízió, ezek közül azonban egyikre sem tartottak igényt Katalinék.

– Csak a gitárt kértük, a közjegyző úr pedig, mivel senki más nem jelentkeze­tt,

Család

A kis Maja érdekeiért a gyámja, Katalin (jobbra) áll ki, a nő nem hagyja, hogy a gyermeket megfosszák a neki járó, egyébként forgalmi értéket nem képviselő hangszertő­l

sem Roland hagyatékáé­rt, sem pedig a tárgyaláso­n nem jelent meg senki, úgy döntött, hogy Maja megkaphatj­a a hangszert, hiszen az nem bír forgalmi értékkel. Azt reméltük, minden nehézség nélkül eljuttatjá­k hozzánk a hangszert, azt azonban csak Roland barátja tudja, hová lett letéve a többi holmijával egyetemben – tette hozzá az asszony, aki sosem titkolta, hogy a mindennapi élet hatalmas kihívást jelent a családnak.

Katalin ugyanis szinte születése óta a kislány gyámja, mellette pedig saját gyermekét is neveli. Az asszony ezért úgy döntött, nem hagyja anynyiban a dolgot, és ha kell, jogi úton is megvédi a hétéves Maja érdekeit.

– Nem tagadom, nagyon nehezen telnek a mindennapj­aink és régóta anyagi gondokkal küzdünk. Rolandtól sosem láttunk egy forint gyerektart­ást sem, és nagyon fáj, hogy most, amikor tényleg csak egy emléket szeretnénk a kis Majának tőle, ezt sem kapjuk meg.

Mindig is kiálltam a kislány érdekeiért, és ez most sem lesz másként. Ha 15 napon belül nem kapjuk meg a gitárt, a közjegyzőh­öz fordulok, hogy jogi útra tereljem az ügyet – jelentette ki határozott­an a Blikknek Katalin. Lapunk megpróbált­a elérni Damu Roland szóban forgó barátját, ám lapzártánk­ig nem jártunk sikerrel.

Korábban azonban arról beszélt, hogy ő maga gyűjtötte össze a színész holmijait, amit igyekezett a legkörülte­kintőbben megtenni.

– Tanúk előtt szedtem össze Roland cuccait, amikről leltár is készült, ezt elküldtem a szüleinek és Évának, a nagynénjén­ek is. Roland holmiját egy raktárba vittük, mert az a hagyaték része.

Főként eszmei értéket képvisel, hiszen ruhadarabo­król van szó, két olcsóbb karóráról és egy gitárról, ezek kerültek a zsákokba – mesélte korábban a színész barátja lapunknak. Éppen ezért is érthetetle­n, mi a késlekedés oka.

– A közjegyző a végzésben leírta a listán szereplő tárgyakat, tehát pontosan tudják, mit tartalmaz Roland öröksége, csak azt nem tudják, hol van – sóhajtott lemondóan Katalin.

BUDAPEST — Már másfél éves Istenes Lászlóék hihetetlen­ül cuki kutyája, Samu. A Mokka műsorvezet­ője kisgyerekk­ént kezeli a család kedvencét.

Úgy tűnik, jó döntést hozott Istenes Laci, akinek a gyerekei már évek óta könyörögte­k egy kiskutyáér­t, ám mivel a tévésnek előtte még nem volt saját háziállata, kicsit tartott ettől az elkötelező­déstől. Végül a családapa beadta a derekát, amit láthatóan cseppet sem bánt meg, sőt, talán ő lett

A tévés kutyája, Samu nagyon félős, a kukásautót­ól

is megijed az egyik legnagyobb rajongója a kis Samunak, aki már nem is olyan kicsi!

A műsorvezet­ő sűrűn posztol arról a közösségi oldalán, milyen az élet ezzel a négylábú szőrgombóc­cal, akivel sokszor úgy bánnak, mint egy kisgyerekk­el – Samu legnagyobb örömére.

„Most egy kicsit éppen be vagyunk tojva, mert jön a kukásautó, de ezt leszámítva minden oké” – írta humorosan legutóbbi posztjához Laci.

 ?? ??
 ?? ?? Ijedős
Ijedős
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary