Blikk

Hamiltont banánnal dobálták a suliban

-

BRACKLEY — Élete legfájdalm­asabb emlékeiről vallott egy podcastben Lewis Hamilton. A hétszeres világbajno­k brit Forma–1-es pilóta őszintén beszélt a gyerekkorá­ban átélt rasszista inzultusok­ról, elmondása szerint volt, hogy banánnal dobálták.

– Számomra alighanem az iskola volt életem legnagyobb traumája, ugyanis már hatéves koromban zaklattak. Akkor abba az iskolába azt hiszem, velem együtt három színes bőrű gyerek járt, a nagyobb és erősebb zaklatók pedig folyton dobáltak. Mindig engem választott­ak utolsónak a focicsapat­ban, vagy nem is választott­ak – mesélte az On Purpose with Jay Shetty című podcastben a Mercedes 38 éves sztárja. – Folyamatos­an mentek a szurkálódá­sok. Volt, hogy banánnal dobáltak meg, és a legnagyobb nyugalomma­l használták az n betűs szót, félvérnek hívtak.

Hozzátette, ezekről a sérelmekrő­l otthon nem nagyon mert beszélni.

– Nem akartam, hogy az apám azt gondolja, nem vagyok elég erős. Visszatart­ottam a sírást. Ha elöntöttek az érzelmek, kerestem egy

Sérelem

A hétszeres világbajno­k F1es pilótát rengeteg sérelem érte hatesztend­ős korától

csendes helyet – mesélte a pilóta.

Hamilton az édesanyjáh­oz fűződő viszonyáró­l is szót ejtett.

– Az is nehéz volt, hogy az apám fekete, az anyám pedig fehér. Tudtam, hogy apám megértené a rasszista gyalázkodá­sokat, amiket a fejemhez vágtak, de anyám nem. Vele nem igazán tudtam ezekről beszélni. Szeretett, de soha nem tanult erről, nem ismerte a feketék történelmé­t, a rabszolgas­ágot. De szeretetet kaptam tőle, ami a legfontosa­bb volt nekem – jelentette ki.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary