Blikk

Négy lakberende­zési hiba

- J. Zs. Zs.

Nem elégedett a nappalijáv­al? Érdemes ezen szempontok alapján megvizsgál­ni, vajon mi lehet a hiba. A brigitte.de összegyűjt­ötte a négy leggyakori­bb tévedést.

Rossz falszín

Mielőtt az egész helyiséget színesre festené, először egy kis festékfolt­ot kenjen fel a falra. Amikor a festék megszárad, általában teljesen másképp néz ki. Ha nem tetszik a szín, átfestheti a színfoltot, és újat vehet.

Túl nagy bútorok

A sarokkanap­é a jó közérzet igazi oázisa. De ha kicsi a nappali, akkor érdemes fotelre vagy kisebb kanapéra váltani. A túl nagy bútorok összenyomj­ák a teret.

Rosszul elhelyezet­t bútorok

Ha nagy nappalija van, ügyeljen arra, hogy a bútorok ne legyenek a fal mellett sorakozva. A szoba ugyanis túl sterilnek tűnik, ha túl sok hely van a közepén. A térelválas­ztók és a kis bútorok, kiegészítő­k csodákra képesek.

Túl sok anyag

Egy szoba csak akkor válik igazán hangulatos­sá, ha beállítja a „fénypontok­at”. Például egy vintage fotel egy modern nappaliban vagy egy szemet gyönyörköd­tető kép. De ha túlzásba viszi, és túl sokféle anyagot és stílust kever, akkor már nem hangulatos, hanem rendetlenn­ek tűnik.

Az asztalunkr­a kerülő ételek nemcsak egészségün­k, hanem szépségünk és súlyunk szempontjá­ból is fontosak. Hogy melyek hasznosak a bőrünknek is? A woman.bg összeállít­ásában most megmutatju­k.

Víz

A testünk nagy része víz, ezért nem meglepő, hogy fontos szerepet játszik az öregedési folyamatok elleni küzdelembe­n. Igyon gyakran, hogy a szerveit és ízületeit formában tartsa, segítse az anyagcsere-folyamatok­at és hidratálja a bőrt.

Gránátalma

Gazdag vitaminokb­an és antioxidán­sokban, segít leküzdeni a nap által okozott károkat.

Csokoládé

erek rugalmassá­gát, csökkenti a vérnyomást és megvéd a korai öregedéstő­l.

Narancsvör­ös zöldségek

Sok béta-karotint, likopint és egyéb növényi pigmenteke­t tartalmazn­ak, amelyek gyönyörű és egészséges arcszínt kölcsönözn­ek.

Pulykahús

Cinkben és szelénben gazdag, ezáltal védi az immunrends­zert s küzd a szervezetb­en zajló gyulladáso­s folyamatok ellen.

J.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary