Blikk

Mindennap órákat gitározik Tátrai Tibor

▶ Pontosan tudja a művész, hogy bírnia kell a strapát a banda ifjú tagjai miatt

- B. P.

Tátrai Tibort otthon számos gitár veszi körül, nem állja meg, hogy kézbe ne vegye azt, amelyik a közelébe

kerül

BUDAPEST — Nem lassít a tempón 70 fölött sem Tátrai Tibor! Február közepén, egy már telt házas bulival kezdi az idei koncertsze­zont, a mindenki által Tibusznak becézett Kossuth- és Liszt Ferencdíja­s gitárvirtu­óz naptára szépen-lassan telik. Elárulta, alaposan fel kell kötnie a gatyát, ha lépést akar tartani a godfater nevű zenekarána­k többi tagjával. De mivel saját bevallása szerint is egy „vadállat” a színpadon, felveszi a tempót a Új hullám

A godfater együttesbe­n Tibuszt (balról a második) fiatalok veszik körül

néha 50 évvel fiatalabb kollégákka­l is.

– Úgy gondolom, hogy sűrűbb a naptár, mint szeretném, de a fiúknak meg kevesebb, mint szeretnék. De ebben benne van az is, hogy van olyan zenekari tag, akivel ötven év a körkülönbs­ég közöttünk – nevetett a legenda, aki persze mindent belead, amikor a színpadra lép.

– Szántok-vetek a színpadon, nem cicózok, Tátrai Tibor

egy vadállat, aki felmegy a pódiumra egy brutális cuccal és úgy hajtja a bandáját, ahogy csak bírja. De azt érzem, hogy ezzel az új galerival azért durván fiatalon vagyok tartva, nem semmi az a pörgés, ami ebben a bandában van – nevetett Tátrai Tibusz, aki mint azt a fiatalkorá­ban megszerzet­t ökölvívóba­jnoki címe is jelzi, világéleté­ben sportos, fitt volt.

Bevallása szerint azonban a mozgás iránti kedve kezd alábbhagyn­i.

– Már nagyon keveset sportolok. Korábban nagyon durván nyomtam, de 65-66 éves koromtól el kezdett fogyni a kedvem a mozgáshoz. Az ujjaim azonban kemények, mert mindennap játszom. Régen

egy állat voltam, napi hatnyolc órát gyakorolta­m, mint a csúcs klasszikus zenészek, ma ez már nincs. Ám nem telik el úgy nap, hogy ne vegyem a kezembe a hangszert. Akár késő este is. Van a lakásban nyolctíz gitár mindenhol, mindig van hova nyúlni. Leteszem, megint a kezembe veszem, megint leteszem. Amikor elbambulok és leülök például a tévé elé, akkor elkezdek játszani, és úgy szalad el két-három óra, hogy észre sem veszem. Egy-két filmet simán végignézek így – nevetett Tátrai Tibor, aki a Magyar Zene Házában rendezett Nekünk írták a dalt megnyitójá­n azt is elmondta: kiállítási anyagnak lenni felelősség.

 ?? ?? Gyakorol
Gyakorol
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary