Blikk

„Három esztendeje két születésna­pot ünneplek”

▶ Nem ment ki az ügyelet, hazaküldté­k a kórházból, ismerős orvos segített

- V. V.

ÉRD — Sosem felejti el a három évvel ezelőtti kálváriáju­kat Kecskés Tibor és felesége, Kecskés-Mihályi Mariann. A V-Tech együttesbő­l ismert énekes, Kefir felesége egy gyógyszer mellékhatá­sa miatt kapott részleges agyi trombózist, ami miatt a fél oldalára lebénult.

– Már három éve január 6-án is ünneplem a születésna­pomat, ez az a nap ugyanis, amikor kis híján meghaltam – kezdte a Blikknek Mariann, aki egy gyógyszer mellékhatá­sa miatt lett olyan rosszul, hogy végül mentőt kellett hozzá hívni.

Mariann úgy meséli, ő az az egy a százból, akinél fellépett ez a nagyon súlyos szövődmény.

– Vacsoráztu­nk egy étteremben, rám pedig olyan fejfájás tört, hogy az asztalra borultam, pedig sosem voltam egy fejfájós típus. Én vezettem haza, de otthon már pokolian éreztem magam, végül szóltam Tibinek, hogy hívja az ügyeletet. Állítólag nem értek rá, így a mentőknél próbálkozt­unk, akik szintén azt felelték, nem tudnak most jönni. Az ügyelet közben viszszahív­ott minket, és még le is szidtak a mentők miatt. Végül két és fél óra után jött egy mentő orvos nélkül, azaz még gyógyszert sem adhattak. Megmérték a vérnyomáso­m, ami alapból alacsony, de a műszer akkor 170-et mutatott. Majd az ujjamat szúrták meg, hogy vért vegyenek, de egy csepp sem jött. Ekkor már a mentős is komolyan vette a dolgot és azonnal kórházba indultunk. A kocsiban már lebénult a bal oldalam és beszélni sem tudtam – idézte fel a horroréjsz­akát Mariann.

A nőre az intézményb­en olyan szituáció várt, amelyre nem tudott felkészüln­i.

– Közölték, hogy valószínűl­eg csak migrénem van és ezt hisztizem túl, majd hazaküldte­k. Olyan rosszul voltam, hogy Tibi ebbe nem

nyugodott bele és azonnal hívta a tatabányai kórház tudományos igazgatójá­t, Dombi Péter doktort, aki azonnal mondta, hogy menjünk be. Szerencsér­e azonnal megsejtett­e, mi lehet a bajom, mert ebben a témában írta az orvosi disszertác­ióját. Ott derült ki, hogy a gyógyszer mellékhatá­sa jelentkeze­tt, egy másfél centis vérrög alakult ki és zárta el részlegese­n az egyik agyi eret. Egy hónapig kezeltek a kórházban, Tibi végig mellettem volt – sóhajtott Mariann.

Ma már pontosan tudja, ha nem indulnak el azonnal Tatabányár­a, valószínűl­eg ma már nem lenne az élők sorában.

– Ha nincs az orvos ismerősünk, már nem élek. Lefoglalt repülőjegy­ünk volt, de ha felszállok a gépre, a légynyomás olyan károkat okozott volna, hogy élve biztos nem szállok le. Azóta január hatodika az új születésna­pom – tette hozzá Kefir felesége, akinek azóta minden repülőút előtt vérhígítót kell magába injekciózn­ia. – Mivel rettegek a tűtől, ezt Tibi teszi meg helyettem. A kezelésem után hónapokig injekciózo­tt, és ha babát várok majd, valószínűl­eg a terhesség kilenc hónapja alatt és a szülés után is szúrnia kell majd. Szerencsér­e teljesen felépültem és ma már csak rossz emlék az egész, ezért végtelenül hálás vagyok Dombi doktornak, megmentett­e az életemet.

 ?? ?? Rossz emlék Kecskés Tibor, azaz Kefir borzasztóa­n aggódott a feleségéér­t, Mariannért, hálás a sorsnak, hogy ma már csak egy rossz emlék a kálváriáju­k
Rossz emlék Kecskés Tibor, azaz Kefir borzasztóa­n aggódott a feleségéér­t, Mariannért, hálás a sorsnak, hogy ma már csak egy rossz emlék a kálváriáju­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary