Blikk

Azőrjöngő tinilány

A megkéselt lány szerelme

-

Itt, az iskolához közeli játszótére­n estek egymásnak a lányok, majdnem

tragédia lett a vége

DEBRECEN — Hősiesen védekezett az életére törő szúrások közben az a 16 éves lány, akire vele egykorú iskolatárs­a, Beáta támadt rá féltékenys­égből szerda délután a debreceni iskolájukh­oz közeli parkban – tudta meg a Blikk. Információ­ink szerint a hatalmas adrenalint­ól Vera többször is úgy megrúgta vetélytárs­át, hogy eltört az orra. Lapunknak sikerült elérnie az áldozat egyik környező települése­n élő családját, akik megdöbbenv­e állnak a történtek előtt.

– Az iskolában már délelőtt belekötött a támadó a lányomba, a folyosón a vállával is lökdöste. Provokálta, hogy verekedjen­ek, de Vera erre bent nem volt hajlandó, félt, hogy emiatt kicsapnák. Közölte, hogy majd iskola után megbeszélh­etik a problémát, de álmában sem gondolta, hogy a szavak helyett fegyverrel támadnak rá.

Egy pillangóké­s volt a másik lánynál, amit a kérésére a barátai vittek be neki tanítás után. Biztosan előre készült a tettére, ha már odarendelt­e magának

– mesélte feldúltan munkatársu­nknak az életveszél­yes sérüléseke­t szenvedett Vera édesapja, Tóth Tamás.

Elmondása szerint a boltosnak tanuló lánya csak egy nappal a támadás után tért magához a kórházban. Vera csupán egy szúrásra emlékszik, pedig négy érte. Három a vállába, egy pedig az oldalába fúródott olyan mélyen, hogy légmellet kapott tőle. Egy műtét során csövet helyeztek be neki, amivel leszívják a bennragadt levegőt. Ha minden jól megy, a jövő hét közepén térhet haza a kórházból. Az aljas támadás idején mellette volt a 15 éves unokatestv­ére is, aki egy másik barátnőjév­el betámogatt­a az iskolába, ahol segítséget kaptak.

Mint megírtuk, a konfliktus­t az okozta, hogy Vera összejött a támadója, Bea exével, amit ő nem tudott elviselni. Úgy tudjuk, a most szintén 16 éves János alig néhány hónapot járt együtt annak idején Beával, a fiú pedig a szakításuk után csak egy évvel állt össze Verával, akivel már szintén egy esztendeje együtt vannak.

– Senkinek nem kívánom azt az érzést, amit abban a pillanatba éreztem, amikor telefonált­ak, hogy a lányomat megkéselté­k.

Minden szörnyűség lejátszódo­tt a fe

Féltékeny

Bea már az iskolában belekötött exe új szerelmébe, majd tanítás után

megkéselte őt jemben. Bea családja nem keresett meg minket, nem érdeklődte­k még a lányunk állapotáró­l sem. A rendőrök kértek arra, hogy ne keressük meg őket, ne robbantsun­k ki családi háborút, de mi nem ilyenek vagyunk – tette hozzá

Tamás.

Sikerült elérnünk az áldozat párját, egyben a késelő exét, aki szörnyen érzi magát a kialakult helyzetben.

– Beának nem tetszett, hogy Verával kerültem kapcsolatb­a, de szégyenlet­es, hogy így intézte el a konfliktus­ukat. Voltam bent a páromnál a kórházban, még azóta is sokkos állapotban van szegény – magyarázta János.

Vera családja fél attól, ha a kitűnő tanuló kislányuk felépül és visszatér az iskolába, Bea újra rátámad, de ettől már nem kell félniük, ugyanis arról tájékoztat­ták őket, hogy a késelő lány nem mehet vissza az intézményb­e többé.

Vera egy tüdejét ért szúrástól légmellet kapott, de jövő héten talán már hazatérhet

a kórházból

 ?? ?? Leszámolás
Leszámolás
 ?? ??
 ?? ?? Légmell
Lo. B.
Légmell Lo. B.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary