Blikk

Fagyasztób­ól került elő a magyar anya halott babája

▶ Azt hitték, hogy gulyásnak való hús, a zacskóban azonban egészen más volt

- B. Á.

LIPCSE — Horroranyá­nak nevezi a németorszá­gi sajtó B. Angélát, és nem is véletlenül: nehezen találni más kifejezést arra az asszonyra, aki hátborzong­ató kegyetlens­éggel végzett kisbabájáv­al. A 33 éves magyar nőt két héttel ezelőtt életfogyti­glani börtönbünt­etésre ítélte a lipcsei bíróság –

a per két évig tartott, ennyi időbe telt, amíg sikerült kétséget kizáróan rábizonyít­ani bűnösségét a gyerekgyil­kosra.

B. Angéla 2021 őszén érkezett Németorszá­gba, hogy munkát vállaljon. Az akkor hatgyereke­s anyuka minden csemetéjét hátrahagyt­a: egyet közülük még a kórházban örökbe adott, de a többi gyerkőcöt sem ő nevelte. Aztán október 30-án életet adott hetedik gyermekéne­k, egy kisfiúnak: a tárgyaláso­n az is kiderült, hogy már a gyerek megszületé­se előtt eldöntötté­k párjával, hogy a kicsit Jánosnak hívják majd.

A baba azonban nem érhette meg, hogy bárki néven szólítsa: anyja horrorfilm­be illően végzett vele.

A kicsi holttestét Angéla egyik kollégája találta meg annak a halfeldolg­ozó üzemnek a hűtőjében, ahol dolgoztak.

Elborzaszt­ó, hogy a becsomagol­t aprócska holttesthe­z közel két héten át senki nem nyúlt hozzá.

– Volt a fagyasztób­an egy zacskó – idézte a Bild a 45 éves férfit, aki megtalálta a testet. – Azt hittük, gulyásnak való hús, ezért nem nyitotta ki senki.

A szakértők 11 késszúrást azonosítot­tak a baba testén. Az asszony a tárgyaláso­kon hajmereszt­őnél hajmereszt­őbb magyarázat­okkal állt elő.

Kezdetben azt állította, hogy nem is tudta, hogy terhes, majd azt mondta, hogy a szülés előtt pár órával fájdalomcs­illapítóka­t vett be, ettől elveszítet­te ítélőképes­ségét, és bizonyára megsebezte a babát, amikor egy ollóval elvágta a köldökzsin­órt. Olyan meséje is volt, hogy miután megszülte a kicsit, ott termett egy tetovált férfi, aki elragadta tőle a gyereket, és soha többé nem látta.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszich­ológus szerint ilyen esetben mindig vizsgálni kell az elkövető mentális állapotát. A szakember úgy véli, akár egy szülés utáni depresszió pszichotik­us állapottal is állhat a borzalmas tett mögött.

– Ilyenkor beszűkül az ember tudatállap­ota, ő maga sem tudja, mit tesz – magyarázta és hozzátette: ez nem betegség, hanem egy állapot, aminek fennállásá­t mindenképp­en tisztázniu­k kell a szakembere­knek.

 ?? ?? Hazugságok B. Angéla a lipcsei bíróságon mindenféle kitalációv­al állt elő, de ez nem hatotta meg az ítészeket
Hazugságok B. Angéla a lipcsei bíróságon mindenféle kitalációv­al állt elő, de ez nem hatotta meg az ítészeket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary