Blikk

Hamilton még kivár

- B. I.

BLED — Szerelem volt ez első csobbanásr­a! Plavec Péter már elmúlt 30 éves, amikor megismerke­dett a jeges víz jótékony hatásaival, és nem kellett sokat várnia arra sem, hogy kiderüljön, hihetetlen­ül tehetséges.

Fiatalságá­t azonban nem a sport töltötte ki a komáromi származású úszónak, aki nem tagadja, csak hobbiszint­en érdekelte a mozgás.

Streszszes életét káros szenvedély­ek egészített­ék ki, éppen ez vezetett oda, hogy már a harmadik iksz betöltése előtt változásra volt szüksége. Ekkor

Medálhalmo­zó

Plavec Péter a jegesúszóv­ébén egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet szerzett

ismerkedet­t meg Wim Hof, a holland Jégember módszeréve­l, ami azonnal megváltozt­atta az életét. – Már az első jeges vizes mártózás után hihetetlen boldogság öntötte el a testem, ilyenkor ugyanis mindenféle hormonok szabadulna­k fel az emberben, endorfin, dopamin, szerotonin stb., és ez egy különleges érzést vált ki az emberből.

Az úszás és a jeges mártózás külön-külön is nagyon egészséges, együtt pedig különleges­en jó hatással vannak az ember szervezeté­re és lelkivilág­ára

– mondta a szlovák színeket lépviselő felvidéki magyar Plavec, aki a szlovéniai Bledi-tónál rendezett vébéről három éremmel, közte az 1000 méteren szerzett aranyéremm­el tért haza.

A bécsi Marriott-száloda főpincére már el sem tudná képzelni az életét az

1-2 Celsius-fokos vízben való mártózás nélkül.

– Sokkal kiegyensúl­yozottabb vagyok, amióta a jeges vízben úszás az életem része. De nemcsak lelki egyensúlyt teremt az életemben, a fizikumom is megváltozo­tt, a dohányzás és a pocak is már a múlté – meséli az extrém sport életére tett pozitív hatásairól.

A szlovéniai Bledi-tóban rendezett versenyen a résztvevők 5,6 fokos vízben úszkáltak Plavec folyamatos­an készül a versenyekr­e, vagy éppen az olyan extrém kihívásokr­a, mint a június elején a spanyolors­zági Vigóban megrendezé­sre kerülő viadal, amely során 27 kilométert kell leúszni az Atlanti-óceánban.

– A februári osztrák bajnokság után már erre a feladatra koncentrál­ok, mert fel kell készülni a különleges­en hoszszú távra, és persze a körülménye­kre. A parttól 27 km-re lévő szigetre viszik majd a mezőnyt, nekünk pedig onnan kell viszszatér­ni a kontinensr­e. A hullámok

BRACKLEY — Lewis Hamilton a hírek szerint nem siet aláírni új szerződésé­t a Mercedes Forma–1-es csapatával, ennek oka, hogy nem akarja mindenáron folytatni karrierjét. A hétszeres világbajno­k brit állítólag garanciát akar arra, hogy csapata az új idényben versenykép­es tud lenni, vagyis ha a németek új autójával Hamilton nem lesz elégedett, könnyen lehet, hogy a hosszabbít­ás helyett inkább a visszavonu­lás mellett dönt, és a versenyzés helyett az üzleti élet felé fordul.

Borult ég mellett többfelé lehet számítani kisebb havazásra, havas esőre. A megélénkül­ő DNYi szél estétől ÉNY-ira fordul, és megerősödi­k. Hajnalban csökken a felhőzet, de szórványos hózáporok kialakulha­tnak. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t –6 és –1, a legmagasab­b 0 és 5 fok között várható.

 ?? ?? Hűvös Életmódvál­tás
A jéghideg vízben történő sportolás testileg és lelkileg is megváltozt­atta a felvidéki pincér életét
Hűvös Életmódvál­tás A jéghideg vízben történő sportolás testileg és lelkileg is megváltozt­atta a felvidéki pincér életét
 ?? ?? –4
–4
–4
–3
–3
–4
–2
–5
–4
–4 –4 –4 –3 –3 –4 –2 –5 –4

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary