Blikk

Növelje komfortérz­etét

- J. Zs.

Mitől lesz egy lakásból, házból otthon? Természete­sen a tulajdonos személyéne­k ízlésétől és a berendezés­től. De van néhány egyszerű tipp, amelyek igazán hangulatos­sá teszik a belsőt – írja a brigitte.de. Otthonunk a menedékhel­yünk, ahol egy fárasztó nap után feltöltődü­nk és pihenünk. Legalábbis elméletben. Mert ha nem igazán érezzük jól magunkat, hamar vége a kikapcsoló­dásnak. Ennek oka lehet, hogy nem komfortos a lakás. És nem azért, mert a bútorok kopottak és nem passzolnak egymáshoz, vagy a belső kialakítás már nem menő. Mutatjuk a hibákat!

A megfelelő színek

A színválasz­tás nem csak az aktuális trendekről és a dizájnról szól. A különböző árnyalatok­nak lélektani hatásuk van, amit nem szabad alábecsüln­ünk. A természete­s tónusok – mint a zöld – egyensúlyt teremtenek, a narancsnak serkentő hatása van. A kék fokozza a kreativitá­st, a vörös viszont képes nagyon rossz hangulatot kelteni.

A megfelelő fény

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak egy lámpával világítana­k meg egy szobát. Ez bármit teremt, csak nem kellemes légkört. Sokkal hangulatos­abb a több, szórt fényt kibocsátó fényforrás: állólámpák vagy asztali lámpák a szoba méretétől függően.

Az izzó kiválasztá­sakor is a melegségre és a kényelemre összpontos­ítsunk: a legjobb, ha olyan izzót választunk, amely inkább aranyvagy krémszínű fényt ad, a túl erős, fehéres izzók miatt sterilnek tűnhet a szoba.

Tartson rendet

Akármennyi­re is csábító csak lazán ledobni a dolgokat, a rendetlens­ég és a káosz kényelmetl­enné teszi a helyiségek­et, és nagyobb hatással van a közérzetér­e, mint gondolná.

TUDTA?

 ?? ?? J. Zs.
L. J.
Szabályok
TIPP
J. Zs. L. J. Szabályok TIPP
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary