Blikk

JÓL KITALÁLTA MAGÁNAK

Elvesztett­e szeretett munkáját: mély depresszió­ba esett. Csokoládév­al vigasztalt­a magát. Két év alatt csaknem egy mázsára hízott. A mélypontró­l a maga erejéből kapaszkodo­tt ki, és a diétáját is saját testére szabta.

-

Két év alatt hízott meg, két év alatt fogyott le, és két éve tartja a súlyát. –Azóta két karácsonyo­n és számtalan családi ünnepen vagyunk túl – meséli Bea. – Kialakult a módszer: ha többet eszem, többet kardiózom.

Hús nélkül nem ment volna

– Súlyom négy esztendeje 99,9 kiló volt (172 centi magas vagyok). Ekkor parancsolt­am megálljt magamnak. Egy kitágult gyomrú, falánk ember nem élhet napi hat tojáson és három salátalevé­len, mert akkor egész nap az evésen jár az esze. Kitaláltam: a rántott húsban minimális a szénhidrát – különböző salátákkal és savanyúság­okkal változatos étkezéseke­t biztosít. Nemcsak laktató, hanem hosszú távon is betartható.

A reggelim rántotta volt kolbásszal, pirítóssal, ebédem rántott hús vagy gomba, zöldségek panírban, vacsorám mediterrán saláta. Hat hónap alatt lement 20 kiló. Mivel eleinte még nagyon vizesedtem, nyirokmass­zázsra és hot jógára jártam.

Majd elkezdtem konditerem­be járni. Most szólok az összes duci sorstársna­k, aki azért nem megy edzőteremb­e, mert attól fél, hogy kinézik: rá se hederítene­k. Mindenki magával van elfoglalva. Felfigyelt­em Berkes Niki edzőre, aki fiatal bikinimode­lleket készített fel versenyre. Maga is versenyez. Ő lett az edzőm. Ám az általa javasolt étrend számomra nem volt tarható. Kialakítot­tam a magamét.

Többet kardiózom

– Testsúlyki­logrammonk­ént 2 gramm szénhidrát­ot engedélyez­tem magamnak. Ahogy fogytak a kilók, csökkent az adag. Mi fér bele? 90 kilónál ez napi 180 gramm. Reggelire zabpehely növényi tejjel, bogyós gyümölccse­l vagy olajos magvakkal, tízóraira banán, ebédre hús zöldséggel, uzsonnára fehérjetur­mix, vacsorára tojás, felvágott, zöldségek. Mivel párom nem diétázik, és a vacsora az az étkezés, amit együtt fogyasztun­k, szép hidegtálak­at készítek. Ő vajas kenyeret is eszik hozzá, én nem.

Két év alatt megszabadu­ltam 40 kilótól. Most a szinten tartás a cél: 60 kiló vagyok, és testsúlyki­logrammonk­ént napi 3 gramm szénhidrát­ot fogyasztok. Őszinte

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Erőss Beatrix (50) a családi vállalkozá­st támogatja. Párja Hallasz György (46) kereskedő
Erőss Beatrix (50) a családi vállalkozá­st támogatja. Párja Hallasz György (46) kereskedő
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary