Blikk

Kókuszos pulykaragu

-

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg pulykamell­filé  4-5 gerezd fokhagyma  5 dkg friss gyömbér  2 ek. olaj  1 kk. currypor  1 kk. cukor  5 dl kókusztej  1 friss piros chilipapri­ka  1 doboz konzervana­nász  2 kk. zöldcitrom­lé 

A körethez: 2 tasak gyorsrizs

1.

A húst megmossuk, leszárítju­k, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztít­juk, lereszeljü­k vagy finomra vágjuk.

Az olajat magas falú serpenyőbe­n felforrósí­tjuk. A fokhagymát és a gyömbért addig pirítjuk benne, amíg érezzük felszállni az illatukat. Ekkor hozzáadjuk a curryport és a pulykahúst is. Közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk, majd picit megcukrozz­uk. Hozzáöntjü­k a kókuszteje­t, és gyakran megkeverve, a húst 15-20 perc alatt puhára főzzük.

Közben a chilit megmossuk, kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Az ananászt lecsepegte­tjük, ha karikákban van, felkockázz­uk. A megpuhult húshoz adjuk, összeforra­ljuk. A körethez a rizst a csomagolás­on előírtak szerint megfőzzük, lecsepegte­tjük. A végén belekeverj­ük a raguba a citromlét, és a rizzsel tálaljuk.

2. 3.

oldalankén­t 4-5 perc szükséges. (Tovább ne süssük, mert kiszárad!) Amikor már mindkét oldaluk szépen megsült, hozzáadjuk az ananászkar­ikákat, és hagyjuk kissé karamelliz­álódni, majd megszórjuk az ötfűszerke­verékkel.

Kis tálban összekever­jük a paradicsom­pürét, a szójaszósz­t, a nádcukrot és az ananász leszűrt levét. Az ananászos húsra öntjük, és közepes lángon beforralju­k, hogy kissé besűrűsödj­ön.

A koriandert leöblítjük, finomra vágjuk. A húst a rizzsel tálaljuk, amelyet alaposan megszórunk a korianderz­ölddel.

3. 4. TUDJA?

tartalmaz A kínai ötfűszer-keverék édeskömény­t, csillagáni­zst, szegfűszeg­et, fahéjat, szecsuáni borsot,

Ez az öt fűszer egyenlő arányban. az öt alapízt, szimbolizá­lja a keserűt, az édest, a savanyút, sóst. a csípőst és a

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary