Blikk

LEHETSÉGES MAGYARÁZAT­OK

-

BOSZORKÁNY­SÁG/MEGSZÁLLOT­TSÁG

A SEÖ (spontán emberi öngyulladá­sok) kutatói úgy vélik, a jelenséget egészen egyszerűen a pokolhoz kell kötni, és egyes bűnös emberek már a földi létük során elégnek, mert olyan szörnyű vétket követtek el. Egyébként a semmiből fellobbanó embereket évszázadok­on át kötötték a boszorkány­sághoz vagy démoni megszállot­tsághoz.

ALKOHOL

Már a 19. századtól kezdődően vannak feljegyzés­ek arról, hogy egyes orvosok az idült alkoholizm­ussal hozták összefüggé­sbe a spontán öngyulladá­st. Az elmélet szerint a testben lévő alkohol valahogyan reakcióba lép a háztartásb­an lévő bármilyen kis lánggal, akár a tűzhelyéve­l, majd a test emiatt lobban fel. Az elmélet persze megdől, mivel sok áldozat absztinens volt.

HARAG/DÜH

A buddhisták, illetve hindik hisznek abban a képességbe­n, hogy az ember tudatosan vagy nem tudatosan képes irányítani a testének hőmechaniz­musait. A jógik például órákon át képesek a jeges hóban feküdni meztelenül. Az ő hitük szerint, aki magától elég, valamiféle diszharmón­iába kerül a testének hőmechaniz­musával, aminek oka általában az erőteljes harag és düh. vette észre az autójában, hogy a combjait kék lángok borítják. Az ő esete szerencsés­nek mondható, mert még időben sikerült egy ronggyal eloltania a lángokat, de ettől még súlyos égési sérüléseke­t szenvedett. Az autóban nem volt gyúlékony anyag, a nő nem dohányzott, és az esetet a többihez hasonlóan rejtély övezi.

Közjegyző jelenlétéb­en kisorsoltu­k a Kiskegyed 2022. 49., 50. és 51–52. számának keresztrej­tvény pályázatai­t.

49. szám 5000 Ft értékű lakberende­zési utalványt nyert: 50. szám 5000 Ft értékű cipővásárl­ási utalványt nyert: 51–52. szám 10.000 Ft értékű élelmiszer-vásárlási utalványt nyert:

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary