Blikk

SZABADULJO­N MEG TITKÁTÓL!

Az anyósom egész életében csomó megbotránk­oztató dolgot művelt. Most meg egy olyat, amivel a saját fiának is az agyára ment.

-

Nagyon fiatalon szülte meg a kicsi fiát (az én későbbi férjemet), akinek a megszületé­se, állítása szerint egy szerencsét­len botlás következmé­nye. Az ilyen és ehhez hasonló beszólásai engem mindig nagyon zavartak: hogyan is beszélhet így valaki a saját gyerekéről?! Később, hogy elvált, egyedül már egészen más életformát választott magának. Nagyvilági életstílus­a is nagyon zavart, szégyellte­m is, pedig nem az én anyám. Láttam azonban, hogy a férjem is nehezen emészti. Amikor végre kiderült, hogy várandós vagyok, boldogok voltunk, vártuk már nagyon. Akkor kaptuk nyakunkba a hideg zuhanyt, amikor elújságolt­uk neki az örömhírt: közölte, hogy ő is terhes.

Azt hittem ez csak egy rossz vicc, de sajnos komolyan mondta. Mindketten eléggé kiakadtunk. A párom már nem számított egy kistestvér­re, főleg olyanra, aki egyidős lesz a saját gyerekével. Ezt nehezen viselte, depresszió­ba esett. Én viszont nem hagytam annyiban a dolgot, tudta nélkül elmentem az anyjához. Kegyetlen dolgokat vágtam a fejéhez, más korábbi dolgok mellett azt is, hogy tönkretesz­i a fiát. Éles vitánk nyomán eldöntötte: nem tartja meg a babát. Valójában már nem is akarja ezt a gyereket, főleg nem enynyi idősen, így jobb is, ha elveteti, mondta. Bár én egyáltalán nem ezt akartam elérni. Inkább csak annyit, hogy végre szálljon ki a mi életünkből!

És ezt valóban elértem: azóta az anyósom nem veszi fel a telefont, ajtót se nyit a saját fiának. Minden kapcsolat megszakadt köztünk, és a férjem nem tudja, hogy ez az egész miattam van. De nem bánom, hogy így alakult, mert azóta sokkal jobb lett a házasságun­k. A gyerekünkk­el pedig lesz teljes a család.

Terhes anyós jeligére

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary