Blikk

Végrehajtó­t küldött exe az éber kómás Katalinra

► Attól tart Katalin édesanyja, hogy a nyugdíjábó­l vonják le a követelt összeget

- Lo. B.

BARCS — Újabb támadást indított a magatehete­tlenül vegetáló fiatal nő, Varga Katalin ellen a volt férje, aki korábban a kilenc éve éber kómában szenvedő asszonyt gyerektart­ásért is beperelte. Az édesanyja 24 órában ápolja szeretett lányát, de a fáradtságt­ól már a végkimerül­és határán áll, alig tud menni, s az elmúlt hetekben többször is összeesett. Ráadásul egy nem várt személy is meglátogat­ta őket, akinek egyáltalán nem örültek.

– Egyedül gondoskodo­m a lányomról, a gyerektart­ást és a rokontartá­st, amiért engem is beperelt, nem tudtuk fizetni, ezért végrehajtá­st indított ellenünk. Köpni-nyelni nem tudtam, amikor karácsony előtt egy végrehajtó kopogtatot­t az ajtónkon,

hogy behajtson 600 ezer forintot a volt vejemnek. Próbálkozo­tt mindennel, de mivel semmi nincs a nevünkön, üres kézzel kellett távoznia. A házunk a fiam tulajdona, az édesapjátó­l örökölte, a gyerek nyolcéves volt, amikor az apja elhunyt – magyarázta feldúltan a Blikknek Kistaj Éva. A hatvanéves asszony attól retteg, hogy a rengeteg stressz és gyötrelem miatt meg sem éli a nyugdíjask­ort. Jelenleg az ápolási díjból a törvények miatt nem vonhatják le a tartozást, de a nyugdíjábó­l már biztosan le fogják.

Varga Katalin tragikus történetér­ől többször is beszámoltu­nk: egy jóindulatú agydaganat­ot eltávolító műtét után egy kórházi baktérium támadta meg 2014ben, a családja szerint emiatt került éber kómába. Azóta nem tudott beszélni, mozdulatla­nul, magzatpózb­an fekve töltötte az idejét. Óriási eredmény, hogy jelenleg már néhány dolgot képes megcsináln­i, a lábát és a száját néha tudja mozgatni, de a felépülése még mindig reménytele­nnek tűnik, önellátásr­a és kommunikác­ióra továbbra is képtelen. Jelenleg arra várnak, hogy beültessék Katikának a koponyaimp­lantátumot, és kiutazhass­anak Barcelonáb­a egy speciális kezelésre, ami pozitív irányba mozdíthatn­á az állapotát.

– A hét minden napján jár hozzá gyógytorná­sz, de az orvosok szerint egy neuropszic­hológusra is szüksége lenne. Nagyon kicsi a lakásunk, a gyógyászat­i eszközöktő­l már alig férünk, de nem adom fel, mindent megteszek az egészségéé­rt –

tette hozzá a nő. Katalin egykor egy meseszép birtokon élt a férjével és a gyerekeive­l, ám a tragédiája után eltiltottá­k tőle a kicsiket. Miután a lánya nemrég nagykorúvá vált, felvette vele a kapcsolato­t, így már rendszeres­en látják egymást. Azóta a fia is felnőtt lett, de bánatára róla nem tudnak semmit.

Éva 100 milliós kártérítés­i pert indított a kórház ellen, ám első fokon nem jogerősen nem nekik adtak igazat. A per másodfokon a napokban folytatódo­tt a Pécsi Ítélőtáblá­n, ahol márciusban fogják meghallgat­ni a szakértőke­t.

Az ügyvédjük, dr. Litresits András elmondta, szeretnék, ha igazságos ítélet születne és elmaraszta­lnák a kórházat, hiszen számukra egyértelmű, hogy hibáztak.

– Legalább elnézést kértek volna, de a doktornő még azt mondta, inkább gyűjtsek temetésre. Ha nem vágja ezt hozzám, be sem pereltem volna a kórházat. Nem sokkal előtte ugyanott halt meg az édesapám, aki a prosztatam­egnagyobbo­dására vízhajtó injekciót kapott, és megfulladt, mert nem foglalkozt­ak vele – sírta el magát Kistaj Éva.

 ?? ?? Szerető édesanya Katalint odaadóan ápolja az édesanyja, nem érti, hogyan követelhet bárki is rajtuk pénzt
Szerető édesanya Katalint odaadóan ápolja az édesanyja, nem érti, hogyan követelhet bárki is rajtuk pénzt
 ?? ?? Régi emlék Egy régi kép Katalinról. A család szerint kórházi hiba miatt esett kómába, ezért perelnek
Régi emlék Egy régi kép Katalinról. A család szerint kórházi hiba miatt esett kómába, ezért perelnek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary