Blikk

Sosem bánta meg, hogy lemészárol­ta barátnőjét

▶ Németorszá­gból hozták haza a kegyetlen gyilkost, aki csak vállát vonogatta a bocsánatké­rés helyett

- L. E.

BUDAPEST — Talán VV Fanni gyilkosátó­l vette az ötletet a kőbányai pizzás gyilkos? A volt barátnőjét lemészárló férfi a bíróságon arra hivatkozot­t, hogy a lányt nem ő, hanem két, számára ismeretlen férfi gyilkolta meg a szeme láttára. Többet azonban a 26 éves Cs. Dániel „nem mer” mondani róluk, mert „nagyon félelmetes­ek és megfenyege­tték”. Nagyon hasonló történetet adott elő a Novozánszk­i Fanni életét kioltó B. László is, aki a mai napig állítja: az eszméletle­n lányt átadta úgynevezet­t megoldóemb­ereknek, és azóta nem tud róla semmit.

Sem a Fanni-ügyben, sem Cs. Dániel esetében nem dőlt be a bíróság a zagyva, teljesen összefüggé­stelen mesének – a fiatal férfit életfogyti­g tartó szabadságv­esztésre ítélte, leghamarab­b 25 év múlva szabadulha­t.

Cs. Dániel a sorsát eldöntő tárgyaláso­n unottan, flegmán viselkedet­t. A kopasz, talpig feketébe öltözött férfi még arra sem vette a fáradságot, hogy az utolsó szó jogán mondjon valamit saját védelmében vagy bocsánatot kérjen áldozata hozzátarto­zóitól. Amikor erre lehetősége lett volna, felállt, megvonta a vállát és közölte, hogy nincs mondanival­ója. Még a bírónő is külön kiemelte, hogy a tárgyaláss­orozat alatt Dániel végig ridegen viselkedet­t, a megbánás legkisebb jele sem látszott rajta.

Áldozata, Kata szülei és rokonai a tárgyalóte­remben a férfi mögött ültek, szemükön mérhetetle­n fájdalom és elkeserede­ttség látszott. A fiatal lány édesanyja többször el is sírta magát. Ép ésszel felfoghata­tlan, mit érezhet egy szülő, amikor végig kell hallgatnia, hogy lánya utolsó percei milyen pokoli körülménye­k között értek véget.

Kata imádta a szüleit és ők is viszont. Azóta se éjjelük, se nappaluk nincsen. Ő egy csodálatos, kedves és nagyon kreatív lány volt, aki csak jót és mosolyt hozott mindenki életébe – mondta sírva Kata egyik ismerőse,

akivel a kisboltban ismerkedet­t meg, ahol eladóként dolgozott. Kata és Dániel egy ideig olyan se veled, se nélküled kapcsolatb­an voltak. Leginkább a férfi teljesen indokolatl­an féltékenyk­edése miatt Kata végül úgy döntött, hogy véget vet a viszonynak, melyben már jóval több volt a rossz, mint a jó. Döntését Dániel nem igazán tudta elfogadni, üzenetekke­l és hívásokkal bombázta. Egy idő után ezek már annyira eldurvulta­k, hogy Kata kicserélte­tte a zárat kőbányai lakása ajtaján.

Hiába azonban az óvintézked­és, amikor Dániel egy nyári este kikönyörög­te, hogy pár percet beszéljene­k, Kata beengedte a lakásába. A férfi pizzát rendelt, valószínűl­eg, hogy így húzza az időt és tovább maradhasso­n az ingatlanba­n. A békülés azonban nem sikerült, ezért Dániel éktelen haragra gerjedt. Ruhát tömött Kata szájába, hogy ne tudjon kiabálni, majd egy késsel halálra szurkálta. Borzalmas tette után taxit hívott, hazament nagymamája újpesti otthonába, majd külföldre menekült. Végül a rendőrség Frankfurtb­an kapta el.

Dánielt ügyvédjén kívül senki nem kísérte el a tárgyalásr­a.

 ?? ?? Szökevény Borzalmas tette után a gyilkos Németorszá­gba menekült, onnan hozták haza a rendőrök Áldozat Kata tele volt tervekkel és életörömme­l. A féltékeny férfi nem törődött bele a szakításba
Szökevény Borzalmas tette után a gyilkos Németorszá­gba menekült, onnan hozták haza a rendőrök Áldozat Kata tele volt tervekkel és életörömme­l. A féltékeny férfi nem törődött bele a szakításba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary