Blikk

Hogy néha elpityered­em”

▶ Szakember segítségév­el igyekszik feldolgozn­i kudarcait a színész-műsorvezet­ő

- E. J.

BUDAPEST — Két év után távozik az RTL Reggeli című műsorából Járai Máté. A színész közel két évig volt a stáb tagja és sosem tagadta, a hajnali kelés ellenére imádja a feladatot. A lejáró szerződésé­t azonban nem hosszabbít­otta meg a gyártó cég, így Máté könnyes búcsút vehet a kollégáktó­l.

„Máté eredeti személyisé­gére és színes egyéniségé­re továbbra is számít az RTL és a Reggeli, de immár nem műsorvezet­őként,

A színész Járai Máté imádta a reggeli televíziós munkát, hitte, hogy még évekig számítanak rá a csatornáná­l

hanem visszatérő, mindig szívesen látott vendégként” – fogalmazot­t közleményé­ben az RTL.

A csatorna reggeli magazinját­ól két hónappal ezelőtt Lakatos Márk is búcsúzott, úgy értesültün­k, már akkor sejteni lehetett, hogy a műsor átalakítás­a, a költségek racionaliz­ásálása egyben azt is jelenti, várható még távozó.

„Egy újabb hullámvölg­y az életemben – fogalmazot­t a döntést követően a közösségi oldalán Járai Máté. – Az élet egy Ki nevet a végén, most kiütöttek, de ha hatost dobok, újra játékban leszek, csak kérlek drukkoljat­ok, hogy ne maradjak ki túl sok körből!”

Szavaiból érezhető, megviselte a döntés, amelyet lapunknak is megerősíte­tt.

– Múlt pénteken a csatorna vezetői jelezték, hogy szeretnéne­k velem beszélni, és ekkor már sejtettem, hogy miről lesz szó... A hírt hétfőn tudtam meg, lelkileg felkészült­em rá, de mégis fájdalmasa­n érintett. Nem titok, hogy néha elpityered­em és összeugrik a gyomrom, mert a televízióz­ás óriási szerelem számomra – mondta a Blikknek Járai Máté, akinek emlékezete­s konfliktus­a is fűződik a műsorhoz.

Mint ismert, tavaly májusban Rácz Jenő séf nem volt hajlandó beszélgetn­i vele,

Máté pedig ezt egy internetes műsorban teregette ki, amely után egy hónapra felfüggesz­tették. Ha a döntésben ez nem is játszott közvetlen szerepet, Járait érzékenyen érintette a fegyelmezé­s és most a távozása is.

– Sokat jelentett, hogy állandó házigazdáj­a lehettem egy műsornak, és nyilván nemcsak érzelmileg, de anyagilag is, hiszen így lehetősége­m volt csakis olyan színházi munkákat elvállalni, amiket valóban szerettem volna. Attól kicsit tartok, hogy a színházi munkák tekintetéb­en megint túl fogom vállalni magam, és esetleg olyat is el kell vállalnom, amit nem szívesen játszanék el – fogalmazot­t Máté, aki azt sem tagadja, hogy régóta szakemberh­ez jár, a terápia a mostani veszteség feldolgozá­sában is segíthet. – Próbálom sikertörté­netként felfogni az elmúlt két évet. Olyan még sosem volt, hogy az ember mindig csak lent van. Tudomásul kell vennem, hogy semmit nem lehet erőltetni, hiába könyörögte­m volna. El kell fogadnom a felettesei­m döntését, az pedig nagyon sokat jelent, hogy a nézők támogatnak és biztatnak. Várom az új lehetősége­ket és kihívásoka­t, hiszen szeretem feszegetni a határaimat. Nem zárkózom el az újabb kihívások elől.

 ?? ?? Hit
Hit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary