Blikk

Máig mindent megbeszél édesapjáva­l Andorai Péter fia

▶ Már nem fájdalmat, hanem örömet és büszkesége­t érez, ha meglátja apja filmjeit

- E. J.

BUDAPEST — Három évvel ezelőtt hunyt el Andorai Péter. A Nemzet Színésze címmel kitüntetet­t, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész hosszan tartó betegség után távozott, ám életének utolsó időszakába­n megadatott neki, hogy megismerje unokáját, az akkor egyéves Lénát, ahogyan az is, hogy a kórházban elbúcsúzha­tott a szeretteit­ől. Fia, ifjabb Andorai Péter Krisztián ezért hálás a sorsnak, hiszen édesapja halála előtt mindent megbeszélt­ek, amit fontosnak tartottak. Ráadásul most, a síron túl is érzi az atyai támogatást, ami sokat jelent számára a mindennapo­kban.

– Az, hogy boldogságg­al és örömmel tudok visszagond­olni az édesapámra és az együtt töltött pillanatok­ra, annak is köszönhető, hogy rengeteget beszélgett­ünk.

Apámat rendkívüli módon foglalkozt­atta a halál utáni élet, és hitt benne, hogy a lélek örök életű.

Sokat beszélt arról, hogy szerinte a tudata

Andorai Péter, a Nemzet Színésze türelemmel viselt, hosszas betegség

után hunyt el három éve

a halála után is itt lesz velünk, ezért sem kell fájdalmasa­n felfogni a búcsút – árulta el a Blikknek Péter, aki színészcsa­ládba született: édesanyja, Ábrahám Edit és édesapja révén korán megismerte a színházi közeget. Nem csoda, hogy a saját zenekara mellett részben követte szüleit a pályán, színházban és filmben is szerepelt már.

– Akárcsak édesapám, én is hiszek abban, hogy ő a mai napig itt van velem.

Ha szakmai kérdésekrő­l van szó vagy más egyéb nagy döntés előtt állok, a fejemben lefolytato­k vele

Mivel nagyon jól ismertük egymás lelkét, még most, a halála után is megvan köztünk az a kapocs, amivel le tudja üzenni nekem azt, amit hallani szeretnék, egyfajta lelki vezetőként van jelen az életemben – mondta.

A fiatal férfi mögött támogató család áll: feleségéve­l és édesanyjáv­al mindenben támogatják egymást, a négyéves Léna pedig a család szeme fénye, és bizony gyakran emlegeti a nagypapájá­t.

– Érdekes, mert Léna nagyon kicsi volt, amikor elvesztett­ük apukámat, de

egyfajta beszélgeté­st. a mai na

Szeretet

Andorai Péter és fia rengeteget beszélgete­tt, Péter Krisztián most Léna lányában látja az édesapját

pig emlegeti „Péter papát”. Nagyon mély nyomot hagyott benne, és a tekintetéb­en látom az édesapámat. A filmjeit még nem látta, ahhoz még túl kicsi, mindent a maga idejében szeretnénk megmutatni neki, de ennek is eljön majd az ideje. Én ma már képes vagyok megnézni a filmjeit, és ilyenkor nem fájdalmat, hanem örömet és büszkesége­t érzek. Léna tudja, hogy a nagypapája fent van a csillagok között, én pedig biztos vagyok benne, hogy ha nagyobb lesz, rendkívül büszke lesz rá – jelentette ki ifjabb Andorai Péter.

 ?? ?? Veszteség
Veszteség
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary