Blikk

Horvát bíróduó is csalhatott

-

PÁRIZS — Dán sajtóértes­ülések szerint a francia rendőrség nyomozást rendelt el a 2018-as női kézilabda-Európa-bajnokság három mérkőzése kapcsán, miután felmerült a fogadási csalás gyanúja. A dán Tv2 beszámolój­a szerint a kontinenst­ornán három mérkőzésre is feltűnően magas összegben érkeztek fogadások, a 2018. november 30-án lejátszott Dánia–Svédország meccsen (30-29) gyanúsan nagy tétet tettek arra, hogy sok gól születik, a két csapat végül 59 találatig meg sem állt.

Néhány nappal később a Montenegró Oroszorszá­g elleni mérkőzése kapcsán szintén feltűnően sok pénzt tettek arra, hogy Montenegró nem veszít egynél több góllal, akkor az oroszok 24-23ra győztek. Az utolsó gyanús összecsapá­s pedig a december 6-i francia–dán meccs (29-23) volt, amely kapcsán ismét a sok gólra érkezett fogadások száma keltette fel a csalás gyanúját.

Ráadásul

fokozza a gyanakvást, hogy mindhárom meccset a horvát játékvezet­ői páros, Dalibor Jurinovic és Marko Mrvica vezette. Egy fogadó mindhárom mérkőzésse­l nyert, 32 ezer eurót (12,2 millió Ft) bezsebelve ezzel.

Az egyik fogadóirod­a pedig utólag törölte is a francia– dán találkozór­a érkezett fogadásoka­t.

Gyanús

Dalibor Jurinovic játékvezet­ő társával együtt a gyanú szerint három mecscset fújhatott el a 2018-as női Eb-n

– Nem gyakori, hogy ezt a megoldást választjuk, csak ha elég a bizonyíték. Ilyen esetekben ugyanis az ügyfeleink érdeke és a saját feddhetetl­enségünk sérülhet – mondta a Pinnacle Sport menedzsere, Sam Gomersall.

Olyan erős volt a gyanú, hogy a két spori már 2018. december 10-én hazarepült, amikor kiderült, nyomoznak utánuk.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary