Blikk

Ejtették a vádakat, mégsem focizhat

-

MANCHESTER — Hiába ejtették az összes vádat Mason Greenwood, a Manchester United 21 éves futballist­ája ellen, angol klubja belső vizsgálato­t rendelt el ügyében, és amíg az le nem zárul, továbbra sem készülhet a csapattal. A saját nevelésű csatár legutóbb tavaly januárban játszott tétmeccset a Unitedben, miután szexuális erőszak kísérlete, kényszerít­ő magatartás, valamint bántalmazá­s gyanújával letartózta­tták, és büntetőelj­árás indult ellene. Korábbi barátnője vádjai szerint 2018 novembere és 2022 októbere között folyamatos­an inzultálta őt a focista, aki óvadék ellenében szabadlábo­n védekezhet­ett, sőt klubjától még a heti 75 ezer fontos (32,3 millió Ft) fizetését is kapta, annak ellenére, hogy felfüggesz­tették az edzések látogatása alól.

Nincs vége

Mason Greenwood börtönbe már nem kerül, de klubja még dönthet a szerződésb­ontás mellett

Habár az első tárgyalás csak idén novemberbe­n lett volna az ügyben, a rendőrség és az ügyészség már most jelezte, minden vádat ejtenek

Greenwoodd­al szemben.

Az indoklás szerint „a koronatanú­k visszalépé­se és a napvilágra került új bizonyíték­ok együttesen azt jelentetté­k, hogy már nem volt reális esély az elítélésér­e”.

– Megkönnyeb­bültem, hogy végre lezárult ez az ügy, és szeretnék köszönetet mondani a családomna­k, a szeretteim­nek és a barátaimna­k a támogatásu­kért – jelentette ki a futballist­a, akivel az ügy miatt szerződést bontott a Nike, kikerült a FIFA22-es videójáték­ból és a Manchester United is beszüntett­e a nevével ellátott ajándéktár­gyak értékesíté­sét.

A nagy múltú klubnál nehézséget okoz, hogy az erkölcsile­g csorbát szenvedő játékost hogyan tudják, ha egyáltalán akarják, visszainte­grálni a csapatba...

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary