Blikk

Hazai sípályák

És a Bakonyba is érdemes elindulni a téli sport szerelmese­inek

-

Mátraszent­istván

Mátraszent­istvánon a közel 4,5 kmes pályarends­zerből jelenleg 2,5 km üzemel, amelyen az átlagos hóréteg 40-60 cm vastag.

– A sípark mindennap nyitva van 9.30–16.30-ig, pénteken és szombaton pedig egészen este nyolcig síelhetünk. Mielőtt azonban útnak indulnánk, mindenképp­en tájékozódj­unk: a park webkameráj­án keresztül megnézhetj­ük, milyen az aktuális időjárás, hányan vannak a pályán. A hóhelyzet miatt jelenleg nem kell aggódni, hiszen 30 hóágyú működik a síparkban és egyelőre hideg, téli időre számíthatu­nk. A szezonnak még nincs vége, és bár nehéz lenne megjósolni, meddig tart, azért érdemes tudni, hogy tavaly például rekordhoss­zú ideig, 107 napig volt nyitva a sípark – mondta Erbeszkorn Tamás, a Mátraszent­istváni Sípark szóvivője.

Árak Felnőttjeg­y: Gyerekjegy: Bővebb információ:

Hazánkban jelenleg az összes sípálya közül három üzemel, Mátraszent­istvánra, Eplénybe és Bánkútra mehetünk. De nézzük, hol mire számíthatu­nk, ha egy kis síelésre vágyunk, és ehhez nem szeretnénk túl messzire utazni.

Bánkút

várja a síelőket, méter hosszú pályarends­zer Bánkúton jelenleg 2750 a felvonó 9.00 mindennap nyitva vannak, hétfő kivételéve­l naprakész – A weboldalun­kon mindig és 16.00 között üzemel. között megnézheti­k az érdeklődők, ahol többek információ­kat találnak 38 cm vastag a hóréteg, ez jelenleg azt is, hogy milyen a Bánkúti Sí Klub szóvivője.

– mondta Nagy Norbert,

Árak Felnőttjeg­y: Sífelvonó és jó minőségű hó

várja a síelőket

Gyerekjegy: Bővebb információ: Eplény

Az Eplényben található Síaréna Vibe Park Magyarorsz­ág legnagyobb és legmoderne­bb síkomplexu­ma, amely a hét elején nyitott újra. – A park területén jelenleg 2400 méter hosszú, változatos pályarends­zerrel várjuk a síelni és snowboardo­zni vágyókat. A hegytetőn 90 centiméter, a völgyben pedig 30 centi vastag a hó, a megfelelő hórétegről 40 hóágyú gondoskodi­k – mondta Kugler-Bedő Imola, a Síaréna Vibe Park marketingv­ezetője.

Az aréna egész héten nyitva van, hétfőn 10.00-től 19.00-ig, a többi napokon pedig 9.00-től 19.00 óráig.

Árak Felnőttjeg­y: Gyerekjegy: Bővebb információ:

 ?? ?? L. J.
Felvonó
L. J. Felvonó
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary