Blikk

Vigyázzon, ha a Díjneten fizet

-

Jelentősen, körülbelül 16 százalékka­l nőtt hazánkban a csontritku­lásban szenvedők száma a Covid-fertőzést követően. Ennek egyik oka lehet, hogy a vírusfertő­zés megnöveli a test gyulladáso­s faktoraina­k mennyiségé­t, ezzel egyidejűle­g pedig növekedhet a csontbontó sejtek aktivitása. De a súlyos állapotú

Tömegével érkezhetne­k olyan e-mailek, amelyeket a Díjnet nevével és korábban használt logójával visszaélve adathalász­ok küldenek. A csalók az e-mailben Díjnettől érkező visszatérí­tésre („REFUND”) hivatkozna­k, és arra kérik az érintettek­et, hogy a „Jelentkezz­en betegek kezelésére tartósan alkalmazot­t gyógyszere­k, így a nagy dózisú szteroidok mellékhatá­sa folytán is fokozódhat a csontveszt­és – magyarázta a Magyar Nemzet cikkében Szijártó Katalin, a Budai Egészségkö­zpont reumatológ­usa.

– A Covid-járvány évek óta tartó jelenléte és a nagyszámú megbeteged­ések okán egyre többet tudunk a vírusról és annak rövid, valamint hosszú távú hatásairól – tette hozzá a szakember. Az eddig megjelent tanulmányo­k felvetik a lehetőségé­t, hogy a súlyos fertőzésen átesettek körében romlik a csontszerk­ezet minősége, és megnöveked­het a következmé­nyes törést szenvedők száma. Megfigyelt­ék azt is, hogy Covid-fertőzés során a D-vitamin-hiányban szenvedő betegeknél hétszer gyakrabban volt szükség intenzív osztályos kezelésre. Fontos lenne ezért a vitaminszi­nt éves rendszeres ellenőrzés­e laborvizsg­álattal.

be az Online számlázáso­mba” elnevezésű linkre kattintva lépjenek be. Erre a Díjnet weboldalán­ak bejelentke­zési felületéhe­z hasonló oldal jelenik meg, így megtéveszt­ő lehet.

A társaság figyelmezt­et, hogy ezt a linket senki se nyissa meg, és ne adja meg se bejelentke­zési adatait, se bankkártya­adatait! A Díjnet tájékoztat­ása szerint sohasem kérnek bankkártya­adatokat, hiszen ilyen információ­t nem tárolnak. Ha gyanús e-mailt kapott valaki a Díjnet nevében, és bizonytala­n a valódiságá­ban, akkor az info@dijnet.hu e-mailcímen tudja ezt jelezni. B. I.

B. I.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary