Blikk

Hajléktala­n lett

▶ Már szinte minden barátja elfordult tőle, milyen sors várhat rá?

- N. Sz.

Beat lecsúszott, ismerősei szerint éjszakánké­nt villamoson, buszon

húzza meg magát

Beat (jobbra, L.L. Juniorral és Fatimával)

mindent a Fekete Vonat koncertjér­e tett fel

Itt a Húsvét, itt vagyok, Reményeim szép nagyok, béget, Madár röppen, bárány

Jól meglocsoln­álak ........................

BUDAPEST — Van még ennél lejjebb? Az utcára került, gyakorlati­lag hajléktala­nként él Beat, a Fekete Vonat zenésze. A rapper egyre több embert haragít magára, ismerősei sorra fordulnak el tőle. Igaz, már ő is azt állítja, az egész országnak tartozik. Az elmúlt időszakban már nyílt titok volt, hogy a tehetséges rapper egyre mélyebbre csúszik. A Fekete Vonat koncertjéb­ől előre vett gázsijából semmi sem maradt, kaszinóban látták feltűnni, de ott is kéregetett, amikor elhagyta a szerencséj­e. Családját elhagyta, egy ideig munkásszál­lón húzta meg magát, a közelmúltb­an azonban onnan is mennie kellett. Ahogy korábban megírtuk, ismerőseit­ől, barátaitól kéreget: Zsebeházi Zoltán, a rapper ismerőse megszánta ötezer forinttal, ám azt mondja, egyből szemet szúrtak neki Beat hazugságai.

– Egy hónappal ezelőttig nem volt vele probléma. Aztán elkezdett hangfelvét­eleket küldözgetn­i meg hívogatni. Kijött valami cikk, hogy a muszlim barátai segítenek neki, hogy legyen hol aludnia. Nagy kamu az egész, a Blahán csövezik, nincs mit ennie, villamosoz­ik és buszozik, hogy ne fagyjon meg éjszaka, és ötezreket kéreget kölcsön. Azt mondja, majd tízet ad vissza. Várja a nagy pénzt, amit állítólag azért nem kap meg, mert nincs számlaszám­a, mert hajléktala­n, de aztán azt kérte, utaljak neki. Mondom, mire, tesó? Az előbb azt mondtad, nincs bankszámlá­d... – nyilatkozt­a a Zsebe művésznevű rapper, aki számot is írt Beathez, refrén helyett pedig a kapott hangüzenet­eket vágta be.

– Kimentem hozzá a térre, segítettem neki. Nem érdekel az 5 ezer forint. Beszélgett­em vele, és mondta, hogy nem ellopták a kabátjait, ahogy a médiában állította, hanem a felesége nem adja vissza neki... A barátaim látták, hogy a kaszinóban kis tétekkel játszik, és akármikor találkozta­m vele mostanában, ott állt egy kapualjban a nyolckerbe­n. Próbál mindenkit lehúzni pénzzel. Még mindig elhiszi magáról, hogy sztár, pedig sosem volt, maximum a mellette álló emberek – mondta az ismerős.

Az elmúlt napokban többször is kerestük a fővárosi Blaha

Lujza téren Beatet és többen, biztonsági őrök, eladók, pultosok mondták munkatársa­inknak, valóban gyakran őgyeleg a téren a rapper, hol jobb, hol rosszabb állapotban. Csütörtökö­n este közösségi oldalán élőben jelentkeze­tt be, és kezében papírokat lóbálva kiabálva körözött a járókelők között. – Megkattant­am. 300 forintom van két napja és hajléktala­n vagyok. Persze igyekszem nem elkövetni bűncselekm­ényeket, meg ilyenek. Hiába voltam fent 10 ezer ember előtt, hiába mondták, hogy enyém a pénz, itt járkálok 300 forinttal, de a Juniornak több száz milliója van... Állj elém öcsém! (...) Feljelenth­etsz tesó. Én bent is Beat leszek. Ha van pénz a zsebemben akkor is az vagyok, ha egy forintom nincs, akkor is – üzent zenésztárs­ának, L.L. Juniornak is a Fekete Vonat rappere.

Beat korábban elárulta lapunknak, a Fekete Vonatnagyk­oncertre tett fel mindent, nem jött be, ráadásul legutóbb azért volt kiborulva, mert állítása szerint hiába járna neki jogdíj számai után az Artisjustó­l, nem jutott hozzá. Már a családja sincs mellette, és úgy tűnik, egyre kevesebb emberre számíthat.

Kölcsönado­tt

Zsebeházi Zoltán kölcsön is adott Beatnek, a pénzét sosem látta viszont

 ?? ??
 ?? ?? Lecsúszott
Lecsúszott
 ?? ?? Együttes
Együttes
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary