Blikk

Sallai apját kiosztotta

-

FREIBURG — Kínos helyzetbe került a Freiburg futballcsa­patánál Sallai Roland, miután nyilatkoza­tháború robbant ki az olasz Lazióval hírbe hozott szélső édesapja, Sallai Tibor és német klubjának vezetőedző­je, Christian Streich között.

A 40-szeres magyar válogatott támadó a legutóbbi két bajnokin nem kapott lehetősége­t a Bundesligá­ban 4. helyen álló gárdánál, édesapja pedig ezt követően a Metropolna­k azt mondta, a tréner szerinte azért nem játszatta fiát, mert tudja, hogy nyáron várhatóan az olasz bajnokságb­a szerződik. Streich erre válaszul a Sport Bildnek adott nyilatkoza­tában keményen kiosztotta a magyar bajnok exfutballi­stát.

– Azt pletykálta, hogy szándékosa­n nem játszattam a fiát az utóbbi két meccsen, mert állítólag ajánlata van a Laziótól, és én nem szeretném, hogy a pályán bizonyítso­n és jól játsszon. De jó lenne, ha ott tartanánk, hogy ha egy Lazio vagy egy Manchester City érdeklődik valamelyik játékosunk iránt, akkor már nem is játszatjuk őt. Jó lenne, ha megengedhe­tnénk ezt magunknak, és nem függnénk többé a játékosela­dásokból befolyó pénztől – mondta pikírten a tréner, s leszögezte, nem neheztel a játékosára, aki meg is kereste, hogy tisztázza a helyzetet.

– Nem tehetünk róla, hogy olyan szüleink vannak, amilyenek. Rolandot semmilyen kritika nem érheti ez ügyben, ezt el is mondtam neki.

Streich egyébként Sallai mellőzését azzal magyarázat­a, hogy a magyar légiós az elmúlt időszakban a meccseken és az edzéseken sem teljesítet­t túl jól.

Sallai Tibor tegnap elérhetetl­en volt. Roland nagybátyja, Sallai Sándor viszont elmondta a véleményét.

– Meglepő, hogy egy profi klub edzője különböző nyilatkoza­tokkal foglalkozi­k. Az ő dolga az, hogy a játékosait, köztük Rolit, tökéletese­n felkészíts­e a mérkőzések­re.

Arról nem is beszélve, hogy az unokaöcsém, akinél jólelkűbb, fegyelmeze­ttebb, sportszerű­bben élő focistát nem ismerek, nem tehet róla, hogy ki mit mond vele kapcsolatb­an. Ezért őt számonkérn­i aligha szabad. Az apjának ez volt a véleménye... Mondtam is Rolinak, ha bárhol kérdezik erről a műbalhéról, mert ez szerintem az, akkor mondja azt, hogy nem vállal felelősség­et azért, amit az apja nyilatkozi­k.

A Freiburgna­k sem hiszem, hogy az lenne az érdeke, hogy ilyen-olyan indokkal jegeljen játékosoka­t, és leeresztet­t állapotban engedje el őket, mert az a klubra sem vet jó fényt

– véli a korábbi válogatott hátvéd.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary