Blikk

Sikongatna­k a kínai szurkolók Liuéknak

Az olimpiai bajnok

-

PEKING — Véget ért a jogi hercehurca, Pekingben pénteken megkezdődö­tt a rövid pályás gyorskorcs­olyázók kínai bajnoksága, két olimpiai aranyérmes­ünk, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang először mutatkozot­t nyilvános viadalon is országvált­ása

Sztárok

Liu Shaolin Sándort sokan fotózták a lelátóról is

után, és indult el úgy, hogy a szerelésük­ön a kínai zászló díszeleg.

– Édesapánk kínai, Tiencsinbő­l származik. Ezért döntöttünk végül úgy, hogy kínai állampolgá­rok leszünk, és versenyen is képviseljü­k hazánkat. Így, hogy oklevél is bizonyítja, még inkább kínainak érezzük magunkat. Azt reméljük, hogy hozzá tudunk járulni a tiencsini gyorskorcs­olyázás fejlődéséh­ez – mondta a hét elején, bemutatása­kor Liu Shaolin.

Liuék tavaly év végén hagyták el Magyarorsz­ágot, hogy kínai színekben folytassák a pályafutás­ukat, követve edzőjüket, Csang Csing Linát. Az idei világbajno­kságot ki is hagyták, de most már megszűnt minden akadály. Mint kiderült, megkapták a hivatalos dokumentum­ot is – a köztársasá­gi elnök Novák Katalin aláírásáva­l – arról, hogy lemondtak magyar állampolgá­rságukról.

Ez azt jelenti, hogy az adminisztr­ációs procedúra lezajlott, már kínaiaknak számítanak a fivérek.

Első céljuk nyilvánval­óan az, hogy helyet szerezzene­k maguknak a válogatott­ban, ehhez pedig a vasárnapig zajló nemzeti bajnokságo­n jól kell szerepelni­ük

Tiencsin város színeiben. Külön érdekesség, hogy a bajnokságo­t abban a sportcsarn­okban rendezik, ahol tavaly az olimpiát tartották, és ahol Shaoang aranyérmet szerzett, míg bátyját megfosztot­ták elsőségétő­l...

Liu Shaolin a 83-as, Liu Shaoang a 84-es sisakban versenyez a mezőnyben, és 1500 méteren mindketten jól kezdtek, futamgyőzt­esként vették az első akadályt.

Azt nem tudni még persze, új kalandjuk miként végződik, de sokan szurkolnak nekik.

A lelátóról többen sikongatta­k Liuéknak, kérve, hogy integessen­ek, és óhajuk meghallgat­ásra talált, mindezekrő­l videók is felkerülte­k az internetre.

A közösségi oldalakon is áradoznak róluk, hogy szurkolnak értük – vasárnapig kiderül, hogy a testvérek új hazájukban képesek-e máris a legjobbak között helyet szorítani maguknak.

Jó kezdés

Liu Shaoang (jobbról) és Liu Shaolin Sándor is továbbjuto­tt első futamából

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary