Blikk

Verstappen­t padlóra küldte a betegsége

A vb állása

-

MELBOURNE — Sokan talán nem is tudják, hogy betegen állt rajthoz Max Verstappen a második idei Forma–1-es futamon, a Szaúdarábi­ai Nagydíjon. A kétszeres világbajno­k holland autóversen­yző a vasárnapi Ausztrál Nagydíj (M4 Sport, 7) előtt elárulta, eltitkolta a nyilvánoss­ág előtt, mennyire szenvedett két héttel korábban. A rejtélyes betegsége miatt még a futamon indulása is veszélyben volt, és még most sem teljesen egészséges.

– Sokáig én sem voltam hajlandó elhinni, elfogadni, hogy ez van – mondta Melbourne-ben a Red Bull Racing holland világbajno­ka. – Nagyon beteg voltam otthon, sétálni is alig tudtam. Úgy éreztem, mintha hiányozna az egyik tüdőm. Aztán jobban lettem, s a hét végére úgy érkeztem, hogy komolyan hittem, ennek már vége. Amikor beteg leszel, normál esetben kéthárom nap után már rendbe jössz, mehetsz dolgozni, hát nálam most nem így volt. Amikor az első szabadedzé­sen beültem az autóba, csak egyetlen gyors kört mentem, és úgy éreztem, kell két lassú, hogy rendbe jöjjek és normálisan kapjak levegőt. Szóval, komolyan kihatott rám a hétvégén a betegség. Ez volt az első versenyem, amelyen fizikai szempontbó­l korlátozot­tnak éreztem magam, és ez frusztráló az autóban ülve.

A nehézségek ellenére elég jól szerepelt Verstappen

A holland már várja, hogy három hét szünet legyen a vébén, és pihenhesse­n

Dzsiddában, az időmérős műszaki hibája után a 15. helyről startolva a második lett. A hét végi Ausztrál Nagydíj után, a Kínai GP kiesése miatt most egy rendhagyó,

Pilóták

1. Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

3. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

Csapatok Verstappen szenvedett, de így is második lett két

1. Red Bull

2. Aston Martin

3. Mercedes hete 44 pont 43 30

87 38 38 háromhetes szünet következik a világbajno­kságon, ami eredetileg nem tetszett a hollandnak.

– Normál esetben, ha jól érezném magam, szeretnék versenyezn­i. Ám még most sem vagyok százszázal­ékos, ezért azt mondom, jól jön ez a pár hét pihenés – árulta el Verstappen. – Így lesz egy kis időm, hogy visszanyer­jem a normál erőnléteme­t és újra teljes edzésmunká­t végezhesse­k.

Blikk-információ

 ?? ?? Pihenni szeretne
Megúszta
Pihenni szeretne Megúszta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary