Blikk

Nem akart más szívével élni A sorsra bízta magát

Tíz éve ment el a Republic legendás frontember­e, CIPŐ. Megrázóan fiatalon, mindössze 47 évesen.

-

Cipő krónikus szívritmus­zavarban szenvedett, 2009ben koszorúér-betegség miatt műtötték, tágítót helyeztek a koszorúeré­be. Ettől nem gyógyult meg, szívátülte­tésre lett volna szüksége. A halála előtt súlyos tüdőgyulla­dással kezelték. 2013. február 15-én szívrohamo­t kapott, amiből már nem épült fel: szervezete néhány héttel később feladta a küzdelmet. Túl fiatalon, mindössze 47 évesen ment el.

A zenész még 2009-ben, a Bencze show-ban beszélt arról, hogy betegsége egy hosszan tartó köhögéssel kezdődött.

– Odáig fajult a dolog, hogy

már nem tudtam énekelni, nem volt hozzá erőm.

A zenekar ott rögtön hívta a mentőt. Bekerültem a János kórházba, ahol egy nap alatt sokat javultam, jobban éreztem magam. Otthon voltam egy hétig és Balatonfür­eden egy hónapot. Gyógyszere­ket szedek, a közérzetem jó, de belül nincs minden rendben – mondta, és arról beszéltek, milyen jó, hogy meggyógyul­t.

Ám később kiderült, nem gyógyult meg. És ezt ő is tudta… Mint ahogy azt is, hogy szívátülte­tésre lenne szüksége, akkor még jó néhány évet élhetett volna, de ő ezt nem vállalta. Hogy miért, azt Nagy Feró 3 éve, a Republic zenekar 30. születésna­pi bulija kapcsán mondta el.

– A végzete felé ment. Tudta, hogy csak egyetlen esélye van az életben maradásra, a szívátülte­tés, de ő nem vállalta. Azt mondta, nem akar más szívével élni, nem akarja, hogy másvalaki élete, érzései dobogjanak benne, úgyhogy a sorsra bízza magát. Hiába mondtam neki, hogy minden megszokás kérdése, és gondolja át a műtétet, de hajthatatl­an volt.

Tudomásul vette, hogy mi vár rá,

és úgy ment el, ahogyan szeretett volna: Bódi Lászlóként.

 ?? ??
 ?? ?? 14 éves korában kezdett saját dalokat írni, első zenekara, a Cipőfűző is ekkoriban alakult
14 éves korában kezdett saját dalokat írni, első zenekara, a Cipőfűző is ekkoriban alakult
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary