Blikk

Lapátra tette a Chelsea Pottert

-

LONDON — Elmaradt a mágia, mindössze fél év után menesztett­e az angol Chelsea futballcsa­pata Graham Potter vezetőedző­t. A 47 éves angol szakembert­ől az Aston Villa elleni 2-0-s hazai vereség után köszönt el a vezetőség. Potter a valaha volt legrosszab­b statisztik­ai mutatókkal távozik a klubtól, hiszen 22 bajnokiból mindössze hetet tudott megnyerni, a megszerezh­ető 66 pontból csupán 28-at tudott begyűjteni, így a csapat csak a 11. helyen áll a tabellán, a Bajnokok Ligája-indulást érő első négy hely valamelyik­ének megszerzés­éről pedig biztosan lemondhat. Egyetlen pozitívum, hogy BL-negyeddönt­őbe vezette a nyári és téli átigazolás­i időszakban horrorpénz­ért, több mint 600 millió fontért (259,1 milliárd Ft) megerősíte­tt együttest.

– Mindenki nevében szeretnénk megköszönn­i Graham munkáját. Mindig profin dolgozott, és tisztesség­esen viselkedet­t, csalódotta­k vagyunk, hogy ez nem párosult eredmények­kel – jelentette ki Todd Boehly társtulajd­onos.

Potter kirúgása miatt persze

Sikertelen

Graham Potterrel nagyon szenvedett a Chelsea

nem mindenki bánkódik, a csapat két játékosa, PierreEmer­ick Aubameyang és Denis Zakaria kedvelte a hírt.

A szakember helyét ideiglenes­en Bruno Saltor korábbi segédedző veszi át. A hírek szerint akár az idény végéig maradhat, mert a klubnál nem akarják elsietni az utód kinevezésé­t. A posztra legjobb eséllyel a Bayern Müchentől nemrég menesztett Julian Nagelsmann pályázik, de nem zárható ki, hogy Mauricio Pochettino, Zinédine Zidane, Luis Enrique vagy éppen José Mourinho ülhet le a londoniak kispadjára.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary