Blikk

150KILÓT fogyott Laci

▶ Barátai attól féltek, hogy belehal 260 kilójába, de a srác életmódot váltott

-

BUDAPEST — Laci a számok embere, a számok pedig a következők: 260 kg, 150 kg, 14XL. Nem meglepő, ha elsőre ezeket csak nagyon kevesen értik, tehát itt egy kis magyarázat: amikor Hevesi László – ne szépítsük – a legkövéreb­b volt, 260 kilót nyomott. 14XL méretű pólókat hordott, az azóta eltelt hat évben pedig 150 kilót fogyott. Laci nem használt semmilyen speciális módszert, nem végeztetet­t gyomorszűk­ítő műtétet: csak az akaratának és az edzőjének köszönheti, hogy mostanra már L-es pólót vehet le a polcról és 110 kilót mutat alatta a mérleg.

– Nem sokat tettem azért, hogy 260 kiló legyek, csak enni kellett hozzá – emlékezett vissza László. – Volt egy vendéglátó­ipari egységünk, ott dolgoztam teremőrkén­t 24 órás műszakokba­n. Esténként megettem tíz zsemlét, aztán reggel két töltött lángost, hozzá két liter kólát és sok kávét.

Lászlónak végül egy barátja adott ultimátumo­t épp egy vacsora közben.

Azt mondta neki, nem akarja látni, ahogyan tönkretesz­i magát, így vagy műtesse meg magát, vagy kezdjen el edzeni, mert nem akarja, hogy belehaljon. Ez pedig elég lökés volt ahhoz, hogy László elhatározz­a, sportolni kezd. Az egyik konditerem­ben ajánlották neki későbbi edzőjét, Bánhidi Orsolyát. Amikor Orsi meglátta a férfit, először sokkot kapott.

– Fogalmam sem volt, mihez kezdjek vele, mégis úgy éreztem, bele kell vágnunk – mesélte Orsi. – Aztán hazamentem és fogtam a fejem: mit fogok csinálni?

Nagyon egyszerűen kezdték az edzést, fel- és lelépegeté­sekkel és hasonló, kis mozgásokbó­l álló gyakorlato­kkal, Orsi mellett Matus Mónika is segítette Lászlót.

– Az volt a célom, hogy Laci szeressen ide járni. Nem a fogyást akartam erőltetni, a lényeg az volt, hogy minden edzésen olyan élményhez jusson, ami miatt legközeleb­b is visszatér – mondta Orsi. – Elmondtam

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary