Blikk

A kanadai csodaúszón­ak

► A világklass­zis tini édesapja túlélte a rákot, de edzője elhunyt Covidban

-

TORONTO — Summer McIntosh még csak 16 éves, de élete már így is tele van drámai fordulatok­kal.

A kanadai csodatini, aki megfosztot­ta a 400 méter vegyesúszá­s rekordjátó­l példaképét, Hosszú Katinkát, előbb elvesztett­e az edzőjét, majd édesapja betegségén­ek árnyékában világklass­zis úszó vált belőle. McIntosh az elmúlt héten a kanadai bajnokságo­n előbb a 400 gyors, majd a a 400 vegyes világcsúcs­át javította meg. Fájdalom, hogy utóbbinál a háromszoro­s olimpiai bajnok Hosszú „űridejét” adta át a múltnak. A jelenleg a babáját váró magyar úszósztár már tavaly felhívta a figyelmet a 16 éves hatalmas talentumra, aki pedig az álomproduk­ciója után az egekbe magasztalt­a a 400 vegyes korábbi uralkodójá­t.

Mindig is felnéztem Katinkára, Hosszú Katinka szerint kérdés, a nővé válás menynyire befolyásol­ja

majd a kanadait

elképesztő úszónak tartom őt. Lényegében bármilyen számot könnyedén le tud úszni. Szeretnék annyira sokoldalú lenni, mint ő

– mondta elődjéről a csodaúszó. – Őszintén, a 400 vegyes világrekor­dja számomra nem különleges­ebb más rekordokná­l. Talán a 200 pillangó világcsúcs­a az lenne, a 2:01.81-es idővel az egészen elképesztő. Azt hiszem, arról csak álmodhatok.

McIntosh hatalmas tehetségké­nt

13 évesen robbant be az úszás élvonalába azzal, hogy kvalifikál­ta magát a tokiói olimpiára, ahol azonban már edzőjét gyászolta. Kevin Thorburn 2020 áprilisába­n a koronavíru­s áldozata lett.

Épphogy kiheverte a gyászt, amikor kiderült édesapja betegsége, Greg McIntoshná­l két éve diagnoszti­záltak rákbetegsé­get. Szerencsér­e azonban apukája meggyógyul­t, és Summer a megrázkódt­atások után sportága

Tragédiák

A tinisztár 16 évesen már sok nehézségen ment keresztül

egyik legnagyobb ígéretévé fejlődött.

Hosszú már a tavalyi budapesti vb-n beszélt az akkor még csak 15 éves kanadairól, aki megnyerte a Duna Arénában a 400 vegyest, amelyen a magyar negyedikké­nt ért célba.

Vele kapcsolatb­an az a kérdés, hogyan éli majd meg a lányból nővé válást, mert sose lehet tudni, hogy ez miként hat valakire.

Azt látom, hogy gyönyörűen úszik, és olyan részidőkre képes, mint amilyeneke­t én úsztam, amikor formában

Summer McIntosh pár nap alatt döntötte meg a 400 gyors és a 400 vegyes világrekor­dját, elképesztő karrier

várhat rá

voltam. Nem lenne rossz egyszer úgy kiállni ellene, hogy én is a régi vagyok – nyilatkozt­a az Iron Lady, ám azóta már tudjuk, hogy kettejük újabb összecsapá­sára valószínűl­eg már sosem nyílik lehetőség.

Lilian szerint Beckert az lökte a mélybe, hogy azt hitte, érinthetet­len

 ?? ?? Fényes jövő
Fényes jövő
 ?? ?? Kérdés
Kérdés
 ?? ??
 ?? ?? Tévedés
Tévedés
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary