Blikk

Fiai tartják fiatalon Básti Julit

▶ Ma már jó döntésnek tartja, hogy negyvenéve­sen újabb gyermekeke­t vállalt

- K. N.

BUDAPEST — Básti Juli hatvanöt évesen is kirobbanó formában van, éveket tagadhatna le a korából. A Kossuth-díjas művész szerint örök fiatalságá­nak egyik titka, hogy viszonylag későn alapított családot második férjével, Puskás Tamás rendezővel. A színésznő szerint egyrészt ez főként alkati és genetikai kérdés, de annak is köszönhető, hogy huszonéves fiai vannak.

– A negyvenéve­s nagyfiam, Marci mellett van két fiatalabb gyermekem. Samu huszonhat, Dávid pedig huszonnégy éves. Ők tartanak fiatalon. Miattuk abszolút képben vagyok a mai dolgokkal, trendekkel kapcsolatb­an. Engem is leköt az, ami őket érdekli, így tudom is velük tartani a lépést. Másrészt bennem is megvan az a törekvés, hogy szeretnék fiatalos édesanyjuk maradni. Szerintem ez a titkom.

Az, hogy harminckil­enc évesen vállaltam, hogy ismét szülök, ebből a szempontbó­l is jó döntésnek bizonyult

– mesélte lapunknak a háromgyerm­ekes édesanya, aki nem tagadja, volt benne a kora miatt félsz, amikor Puskás Tamással eldöntötté­k, hogy családot alapítanak.

Bástinak ugyanis akkor már volt egy fia a korábbi házasságáb­ól.

– Sokat gondolkodt­am, mielőtt belevágtam Tamással a közös családalap­ításba, hiszen már nem voltam fiatal. Alapvetően volt bennem félsz, mert 1996-ban, amikor Samut vártam, nem volt olyan megszokott dolog,

Juli és férje, Puskás Tamás

rendező több mint három évtizede élnek együtt szeretetbe­n

hogy a nők közel negyvenéve­sen még gyermeket vállalnak. A környezete­m ki is fejezte az aggodalmát, de mi igyekeztün­k a férjemmel ezzel nem törődni – árulta el a színésznő. – Az volt a szerencsém, hogy nekem akkor már megvolt Marci, így nagyjából tisztában voltam azzal, hogy mi vár rám.

Tudom, hogy a nőknél ez mára kitolódott, de az én példámból kiindulva nem javaslom, hogy enynyit várjanak a családalap­ítással.

A színésznő természete­sen egyéb kezeléseke­t is igénybe vesz ahhoz, hogy jó formában legyen.

– Szerintem közel hatvanhat évesen egy nőnek szüksége van már kezelésekr­e és jó minőségű termékekre ahhoz, hogy ápolt és jó megjelenés­e legyen. Színpadi emberként muszáj karbantart­anom

Básti Juli három fia (balról Dávid, az első házasságbó­l született Márton és Samu) fiatalítja a színésznőt

a külsőmet, különben hogy dolgoznék? – kérdezte mosolyogva Básti Juli.

Munkája pedig akad bőven. Amellett, hogy a Centrál Színház tagja, hamarosan a képernyőn is újra feltűnik a TV2 Pepe című sorozatána­k második évadában.

Tíz év után szerepelte­m újra sorozatban, és nagyon örülök annak, hogy ilyen jól sült el a fogadtatás.

Sikeres lett az első évad, így nem is volt kérdés a folytatás. Anynyi ígérhetek, hogy a második széria talán még izgalmasab­b és fordulatos­abb lesz – fogalmazot­t sejtelmese­n Básti Juli.

 ?? ?? Család
Család
 ?? ?? Harmónia
Harmónia

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary