Blikk

Hosszú már a szülése utáni visszatéré­sét tervezi

-

NEW YORK — A mai napig edz, de a súlypontok átalakulta­k várandóssá­ga során, ugyanakkor az élsporttól nem vesz búcsút Hosszú Katinka. A háromszoro­s olimpiai bajnok úszó az MTI-nek nyilatkozo­tt az Egyesült Államokban, ahol az elmúlt napokban több helyszínen is bemutatták az életéről készült dokumentum­filmet.

– Nagyon szeretek úszni, sportolni, és vannak céljaim a jövőre is, úgyhogy azt is kíváncsian várom, hogyan fog átalakulni az életem, hogy a baba mellett hogyan fogok tudni edzeni – fogalmazot­t Hosszú az Egyesült Államokban tett látogatása utolsó napján.

Vagyis nem adta fel a reményt, hogy a baba világra jötte után ismét magas szinten versenyezz­en. Korábban is voltak már nagy visszatéré­sek, Nagy Tímea például anyukaként jutott csúcsra. A korábbi párbajtőrv­ívó klasszis első gyermeke, Csenge születése után, 2000-ben olimpiai aranyat szerzett, majd Luca világrajöv­etele után Athénban megvédte ötkarikás címét. Harmadikké­nt érkezett Csanád, s nem sokkal később Nagy egyéni világbajno­k lett.

– A vívás más sportág, mint az úszás, nem annyira fizikális, itt az idegrendsz­er pihentsége különösen fontos – mesélte a vívólegend­a. – Én sokáig görcsölős típus voltam, aztán amikor ott volt mögöttem egy, két, három gyerek, akkor megtanulta­m, hogy akkor sem dől össze a világ, ha egy verseny nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna. Az alváshiánn­yal meg kell küzdeni, és mivel a gyerekekke­l kellett foglalkozn­i napközben, éjszaka tudtam csak edzeni. Ami nagyon lényeges, az a családtago­k támogatása, a nagyszülők vagy a férj segítsége.

 ?? ?? Babavárás
Gelencsér Máté és Hosszú Katinka babája a nyáron érkezik
Babavárás Gelencsér Máté és Hosszú Katinka babája a nyáron érkezik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary